Weerbericht:
Vanavond plaatselijk een bui. Maandag overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Kauwen mogelijk vergiftigd Wissenkerke

Toegevoegd: 30-07-2014, 17.04 uur
Door: Roland de Jong

WISSENKERKE - Sinds een maand worden in de Dorpsweg in Wissenkerke dagelijks dode kauwen gevonden die vermoedelijk vergiftigd zijn. De kans dat andere (huis)dieren of kinderen van hetzelfde gif kunnen eten is niet uitgesloten. Dat meldt de politie woensdagmiddag.

Kraaien en kauwen staan op de ‘landelijke vrijstellingslijst’, wat inhoudt dat een grondgebruiker beide diersoorten gedurende het gehele jaar op zijn gebied mag bestrijden. De vrijstelling is gegeven om belangrijke schade aan gewassen, vee, bossen, bedrijfsmatige visserij en wateren te voorkomen.

De bestrijding dient echter wel op een zorgvuldige manier te gebeuren, zonder gevaar voor mensen en andere dieren. In Wissenkerke echter is volgens de politie de kans dat andere (huis)dieren of kinderen van hetzelfde gif kunnen eten niet uitgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eric (31-7-2014 om 13:25)
Beste Koos , het klopt inderdaad dat ze op de vrijstellingslijst staan maar dit geld niet voor de bebouwde kom dit ivm de veiligheid . Wat mij opvalt is dat het probleem groter is geworden sinds ze vrij bejaagbaar zijn .
Jos (31-7-2014 om 11:38)
Zo'n figuur zou dat toch niet moeten proberen in mijn omgeving. Met zulke "mensen" weet ik wel raad.
Jos (30-7-2014 om 22:23)
Mag ik die onmensen die dat doen ook opruimen? Ik zou graag en handje helpen om dat te doen.
bertus (30-7-2014 om 20:57)
@leo en @ koos inderdaad zonder gevaar voor andere dieren mag je de kauwen en kraaien kennelijk bestrijden op eigen terrein. Moet zeggen, tijd geleden zaten er hier in de buurt ook telkens tientallen tegelijk, en regelmatig wel 10 tegelijk in mij stadstuintje, wordt ik ook niet vrolijk van....
Jan (30-7-2014 om 20:03)
het heeft ons ongeveer 1 minuut gekost om te bedenken wie dat daar doet
? (30-7-2014 om 19:19)
En binnen de bebouwde kom zijn het z.g.n. beschermde dieren en kan de gemeente er z.g.n. niets aan doen ? Ongeacht, van mij mag die gifmenger een koekje van eigen deeg.