Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 208 km

Kering dicht door ernstig ongeluk

Toegevoegd: 09-08-2014, 15.58 uur
Door: Rolf de Feijter

VROUWENPOLDER - Bij een ernstig ongeluk op de Oosterscheldekering zijn vanmiddag drie gewonden gevallen. De kering was hierdoor lange tijd gestremd.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur. Twee personenauto's waren frontaal op elkaar gebotst. Direct was sprake van een ernstig ongeluk. Drie ambulances en een traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen. Omdat er sprake was van beknelling, ging ook de brandweer met spoed ter plaatse.

Een 40-jarige man uit Amsterdam, komende uit de richting van Burgh-Haamstede, kwam door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig op de verkeerde weghelft terecht en botste hierbij frontaal op een tegemoetkomende auto. Hierin zaten een 42-jarige vrouw en haar 10-jarige zoon uit Bergen op Zoom. De twee bestuurders kwamen bekneld te zitten. Zij zijn door de brandweer uit hun voertuigen bevrijd.

Alle drie de gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk was de Oosterscheldekering lange tijd gestremd. Het verkeer werd omgeleid via een parallelweg. De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Naar verwachting zal de Oosterscheldekering aan het einde van de middag weer open gaan voor het verkeer.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P. (12-8-2014 om 12:04)
Zowiezo zijn de wegen in Nederland te smal, en als je dit soort wegen hebt waar je vlak langs elkaar vliegt moet je een vangrail of betonnen rail in het midden hebben. Soms kom je een tegenligger tegen in de omgeving van Veere in zo een rotbochtje waar je 80 a 100 mag en meneer komt aanvliegen en vliegt langs je in de bocht en speelt met zijn eigen leven maar nog erger met het leven van dat van mij. Zet er betonnen blokken tussen, als je van de weg raakt raak mij dan niet of in dit geval een 10 jarig jongetje en zijn moeder. En dan nog niet eens te beginnen over het telefoon gerotzooi tijdens het rijden.
Koos P. (11-8-2014 om 06:44)
@bertus: Zeker zou dat kunnen. Er kan ook net een zeemeeuw op de voorruit hebben gescheten en dat men van schrik aan het stuur trok. Of een konijntje dat de weg overstak. We zullen het nooit weten....
bertus (10-8-2014 om 17:44)
Wat een giswerk weer. Klopt als iedereen op let en zich aan de regels houdt zouden er veel minder ongelukken gebeuren. Maar het heet niet voor niets een ongeluk. Houdt men er rekening mee dat het ook een medische oorzaak kan hebben? We waren er allemaal niet bij!
Linda (10-8-2014 om 12:02)
Ach, natuurlijk zou er een vage oorzaak kunnen zijn, maar van wat ik telkens waarneem is dat men in gaat halen over dubbel doorgetrokken strepen het gepaard gaat met hoge snelheden etc. Keerzijde is wel dat in deze tijd van het jaar ook bergen toeristen zijn die er maar 60 a 70 rijden en dat is belachelijk en gevaarlijk laag. ook daar moeten ze eens wat aan doen.
R (10-8-2014 om 08:03)
Hard rijden werkt in een klein landje als nl toch al niet. Je verspilt je humeur , brandstof en bent en gevaar op de weg. Als je kan rekenen dan weet je dat het geen zin heeft. ik snap de kijkers op de dam ( als je daar nooit rijd blijft het een mooi plaatje ) de dagelijkse passanten van de dam balen daar vreselijk van omdat er veel zachter gereden wordt dan de normale snelheid.. Borden met de melding : "you drive to slow" zouden af en toe geen kwaad kunnen ....
Zeeuwse (9-8-2014 om 23:12)
Inderdaad, dat langzame getuf is erger dan harder rijden, het veroorzaakt irritaties en je gaat juist niet opletten, terwijl je meer gefocust bent als je doorrijd. Ik ga er ook voorbij als ze 70 rijden, ergernis is ook niet goed voor mijn rijvaardigheid, en 100 is een aangename snelheid..
Cookie-instellingen beheren