Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Grote brand in pand Schoondijke

Toegevoegd: 19-08-2014, 03.33 uur - Update: 19-08-2014, 07.26 uur
Door: Manfred Berrevoets

SCHOONDIJKE - In een pand aan de Dorpsstraat in Schoondijke heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed.

Het vuur werd rond 01.30 uur ontdekt op de begane grond van de woning. Twintig minuten na de eerste melding werd de brand opgeschaald naar een middelbrand en werden er twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Voor de zekerheid werd er ook een ambulance opgeroepen.

Enkele minuten later werd de brand opgeschaald naar een grote brand om het vuur zich inmiddels had uitgebreid naar de eerste verdieping. Ook de naastgelegen panden liepen gevaar. Hiervoor is nog een extra blusvoertuig en een hoogwerker ingezet.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat uitbreiding naar het naastgelegen pand waarschijnlijk is voorkomen. Om 03.50 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Het pand kan als verloren worden beschouwd.

Zie ook:
- Onderzoek fatale brand Schoondijke
- Dode bij brand in Schoondijke


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jashwant (19-8-2014 om 06:29)
Sterkte voor de nabestaande ! Eigenlijk de zelfde incident wat zich toen afspeelde op de axelsestraat in Terneuzen waarbij ook èèn man om het leven kwam.
Cookie-instellingen beheren