Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer groot ongeluk A58 Goes, GRIP 4

Toegevoegd: 16-09-2014, 08.06 uur - Update: 16-09-2014, 16.52 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Op de A58 zijn vanochtend tussen Heinkenszand en Goes meerdere ernstige verkeersongevallen gebeurd. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en hebben GRIP 4 afgekondigd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er sprake van een groot ongeval. De eerste melding over het ongeluk kwam even voor 08.00 uur binnen. Ter plekke zouden zich meerdere afzonderlijke ongelukken hebben voorgedaan op zowel de linker als de rechter rijbaan, dus in beide richtingen van de snelweg. Ter plekke is sprake van dichte mist. Er zou sprake zijn van een beknelling maar meer details ontbreken nog.

Inmiddels zijn zeker Zeeuwse zeven ambulances, een rapid responder, negen brandweerwagens en een traumateam opgeroepen om hulp te verlenen. Vanuit Brabant zijn zes ambulances ingezet. Uit Zuid-Holland zijn twee ambulances gealarmeerd. De hulpdiensten hebben een GRIP 2-situatie afgekondigd voor het coördineren van het incident. Er is opgeschaald naar "zeer groot ongeval". Zo'n klassificatie is de laatste jaren in Zeeland niet afgegeven.

Omleiding
Tussen knooppunt De Poel en Arnemuiden is de A58 volgens de VerkeersInformatieDienst volledig gestremd. Weggebruikers wordt aangeraden om te rijden via omleidingsroute U18. Tussen Middelburg en Heinkenszand is de A58 ook volledig gestremd. Mensen uit die richting kunnen omleidingsroute U21 volgen. Verkeer dat achter het ongeluk moest stoppen, staat volgens getuigen volledig vast. De hulpdiensten roepen op om de vluchtstroken vrij te houden om zo hulpverleners de kans te geven naar het incident te rijden. 

Inmiddels is ook sprake van grote vertraging op de N62, de weg tussen de afslag Borsele en de A58 bij Heinkenszand. Verkeer moet daar rekening houden met ongeveer 15 minuten extra reistijd, zo meldt de VID.

Ongeluk Lewedorp
Rond 09.30 uur is er weer een ongeluk gebeurd op de A58, nu ter hoogte van Lewedorp. Het gaat wederom om een groot ongeluk met minstens tien gewonden. Bij het ongeval zijn meerdere auto's en een vrachtwagen betrokken. Ook zijn ongeveer tien ambulances ter plaatse.

Volg ook de actuele berichtgeving op ons officiële Twitterkanaal: @hvzeeland.

Zie ook onze andere artikelen over dit onderwerp:

Vrijwillig brandweerman omgekomen (16-09-2014)
Deel A58 voorlopig nog dicht (16-09-2014)
A58: Twee doden, tientallen gewonden (16-09-2014)
Wederom groot ongeluk A58 Lewedorp (16-09-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ t is vreselijk (16-9-2014 om 19:36)
Je bent nog al een betwetertje he, en dan ook nog de werkgevers de schuld geven en nabestaanden de les lezen. Jij spoort echt niet!
jorn (16-9-2014 om 19:06)
gewoon de auto,s uitvoeren met gps gestuurde snelheidsbegrenzers die bij mist je snelheid automatisch aanpast is technisch mogenlijk mijn condoleances naar de nabestaanden verschrikkelijk!
J. (16-9-2014 om 18:44)
Heel veel sterkte voor alle betrokkenen en nabestaanden en voor alle hulpverleners. Jammer alle reacties over mogelijke oorzaken. Oordeel niet als je niet weet wat er gebeurt is...
Martijn (16-9-2014 om 18:36)
@ t is vreselijk ik denk dat die mensen die zo jakkeren , bumperkleven, bellen en wastappen en wat al nog niet meer , beter eens 15 min eerder uit bed kunnen komen kun je net zoals mij ook gewoon relaxed en op het gemak naar je werk rijden. En een mist licht is er voor mist gebruik het dus ook maar wel verstandig . Wel heel veel sterkte voor de betrokkenen en wij Zeeuwen mogen maar wat trots zijn op de vrijwilligers, hulpdiensten en de super mensen die even koffie of water rond brachten!
jan (16-9-2014 om 18:22)
vanmorgen om half acht kom je autos tegen zonder licht en maar vliegen terwijl het hartstikke mistig is. Moet er weer iets ernstigs gebeuren voordat de mensen wakker worden en dan is het meestal te laat.
t is vreselijk.. (16-9-2014 om 17:39)
Ik denk dat dat juist de valkuil is, Alfred! Men heeft denk ik niet voorzien dat die mist zó dik zou worden, mínder dan 50 meter zicht. Wie weet op de snelweg precies wat 50 meter is? Dus die wet moet aangepast en niet zo precies nagevolgd worden. Gewoon als je denkt: ik zie mijn voorganger slecht, dan ziet jouw navolger jou dus slecht, dus die mistlampen achter aan. Vóór kan ik me nog voorstellen dat het idd anderen kan hinderen.... Mary, ik vind het erg voor u dat u een dierbare verloor en dat reacties daarop u hard raakten. Maar ik snap niet dat nabestaanden reacties lezen, zij hebben toch wel wat anders aan hun hoofd. Stel dat ik 1 van mijn kids zou verliezen bij een ongeluk, dan ga ik echt geen reacties daarop zitten lezen....