Zeer groot ongeluk A58 Goes, GRIP 4

Toegevoegd: 16-09-2014, 08.06 uur - Update: 16-09-2014, 16.52 uur

Door: Roland de Jong

GOES - Op de A58 zijn vanochtend tussen Heinkenszand en Goes meerdere ernstige verkeersongevallen gebeurd. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en hebben GRIP 4 afgekondigd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er sprake van een groot ongeval. De eerste melding over het ongeluk kwam even voor 08.00 uur binnen. Ter plekke zouden zich meerdere afzonderlijke ongelukken hebben voorgedaan op zowel de linker als de rechter rijbaan, dus in beide richtingen van de snelweg. Ter plekke is sprake van dichte mist. Er zou sprake zijn van een beknelling maar meer details ontbreken nog.

Inmiddels zijn zeker Zeeuwse zeven ambulances, een rapid responder, negen brandweerwagens en een traumateam opgeroepen om hulp te verlenen. Vanuit Brabant zijn zes ambulances ingezet. Uit Zuid-Holland zijn twee ambulances gealarmeerd. De hulpdiensten hebben een GRIP 2-situatie afgekondigd voor het coördineren van het incident. Er is opgeschaald naar "zeer groot ongeval". Zo'n klassificatie is de laatste jaren in Zeeland niet afgegeven.

Omleiding
Tussen knooppunt De Poel en Arnemuiden is de A58 volgens de VerkeersInformatieDienst volledig gestremd. Weggebruikers wordt aangeraden om te rijden via omleidingsroute U18. Tussen Middelburg en Heinkenszand is de A58 ook volledig gestremd. Mensen uit die richting kunnen omleidingsroute U21 volgen. Verkeer dat achter het ongeluk moest stoppen, staat volgens getuigen volledig vast. De hulpdiensten roepen op om de vluchtstroken vrij te houden om zo hulpverleners de kans te geven naar het incident te rijden. 

Inmiddels is ook sprake van grote vertraging op de N62, de weg tussen de afslag Borsele en de A58 bij Heinkenszand. Verkeer moet daar rekening houden met ongeveer 15 minuten extra reistijd, zo meldt de VID.

Ongeluk Lewedorp
Rond 09.30 uur is er weer een ongeluk gebeurd op de A58, nu ter hoogte van Lewedorp. Het gaat wederom om een groot ongeluk met minstens tien gewonden. Bij het ongeval zijn meerdere auto's en een vrachtwagen betrokken. Ook zijn ongeveer tien ambulances ter plaatse.

Volg ook de actuele berichtgeving op ons officiële Twitterkanaal: @hvzeeland.

Zie ook onze andere artikelen over dit onderwerp:

Vrijwillig brandweerman omgekomen (16-09-2014)
Deel A58 voorlopig nog dicht (16-09-2014)
A58: Twee doden, tientallen gewonden (16-09-2014)
Wederom groot ongeluk A58 Lewedorp (16-09-2014)


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
w.de vries (16-9-2014 om 17:22)
Diepbedroefd over zoveel leed -en schade-. Zou het toch niet verstandiger zijn om van 130 km maar weer 120 km p/u te maken ? Dan nog moet de snelheid aangepast worden aan de omstandigheden. Veel sterkte aan alle getroffenen en dank aan alle hulpverleners !!! Wim
Rob (16-9-2014 om 16:46)
Ten eerste alle respect en lof voor alle hulp verleners , ook zeer zeker sterkte gewenst voor alle slachtoffers. Ik was vanmorgen ook op pad met de auto, maar wat mij opviel was de hoeveelheid mensen die hun verlichting helemaal NIET aan hadden met de mist van deze morgen. Hoe lomp kan je dan zijn om niet even je verlichting aan te zetten en je snelheid aan te passen aan de omstandigheid waar je je in verkeert. Je weet donders goed dat je bij dichte mist je verlichting zeker aan moet hebben en je snelheid aan de situatie aan moet passen. Nee hoor ogen dicht en rijden (vliegen) maar. Naar alle slachtoffers en hulpverleners heel veel sterkte gewenst.......
Alfred (16-9-2014 om 15:50)
Houd nu eens op over die mistlampen !! Mistlampen aan de achterzijde mogen gevoerd worden bij zicht minder dan 50 meter, dus als er gezegd wordt dat het zich ± 80 meter is hoeven er geen mistlampen aan. Bij mistlampen aan de voorzijde zie je echt niet opeens heel de file staan hoor, moet je op een onverlichte polderweg bij goede mist die lampen maar eens aan zetten, zie je opeens een stuk minder!
Mary (16-9-2014 om 15:11)
Wat verschrikkelijk is dit mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie en vrienden. Maar mensen kom op hou je commentaar voor je of kies een carrière switch... Eerder hebben wij een dierbare verloren en reacties op dat bericht hebben ons zeer hard geraakt!
Ewoud (16-9-2014 om 13:44)
ik wil bij deze alle betrokken sterkte toewensen. ook hulde aan de hulpverleners die uit alle macht hun werk uitvoeren. Grt.
mams (16-9-2014 om 12:50)
Helemaal stil bij het zien van zoveel leed. Laten we nu alsjeblieft dat belerende vingertje voor ons houden en allemaal respect uitspreken voor hulpverleners en troost, steun en sterkte aan de slachtoffers!