Weerbericht:
Vanochtend regen, 's middags droger. In de middag en avond veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Asbest vrijgekomen bij uitslaande middelbrand

Toegevoegd: 09-11-2003, 14.33 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

KAMPERLAND - In een loods aan de Veerweg in Kamperland heeft een uitslaande brand gewoed. Het betrof een loods met auto's. De brandweer gaf het sein 'middelbrand gegeven'.

 

Rond 14:33 werden de tankautospuiten 4732 en de 4733 gealarmeerd voor de brand, de ladderwagen 4750 volgde enkele minuten later. Ook de OVD en de HOVD van de brandweer gingen ter plaatse.

 

Naast de brandweer gingen ook diverse eenheden van de politie ter plaatse, waaronder de 5401 en de 4030. Er was een grote rookontwikkeling, die in de verre omtrek te zien was. Bij de brand is in tegenstelling tot een eerder bericht op deze website géén gewonde gevallen.

 

De brand ontstond doordat tijdens autoherstelwerkzaamheden benzine op de vloer terechtkwam en dit in aanraking kwam met een halogeenlamp. Vrijwel direct ontstond de brand en even later volgde een hevige steekvlam die de loods in lichter laaie zette.

 

In de loods stonden drie personenauto's, twee motoren en een trailer met daarop een boot. Ook stonden er verschillenden schoonmaakmachines, zoals hogedrukreinigers en wateropzuigers. Alles is verloren gegaan. Een horecabedrijf dat in de buurt bij de loods staat liep rook- en waterschade op, een omwonende kreeg rook in zijn woning. De kruising Westhavendijk-Veerweg werd met hekken afgezet.

 

Bij de brand is asbest vrijgekomen. De gemeente Noord-Beveland heeft de bewoners in het betrokken gebied door middel van een brief geïnformeerd over de vrijgekomen hoeveelheid asbest.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750