Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerman in wurggreep

Toegevoegd: 08-10-2014, 10.31 uur
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Een brandweerman die vannacht was uitgerukt voor een melding van brandstichting in Scharendijke is ter plekke door de brandstichter mishandeld. De verdachte is opgepakt.

De brandweer van Scharendijke werd vannacht rond 00.10 uur met spoed naar de Akkerbloemstraat gestuurd voor de melding van een brandgerucht. Ter plekke bleek geen sprake te zijn van brand. Wel stond de bewoner in zijn voortuin. Hij had een aansteker in de hand en dreigde spullen in brand te steken. 

De brandweer legde uit voorzorg water aan voor het geval de man de daad bij het woord zou voegen. Terwijl de brandweerlieden deze voorbereidingen troffen, stak de man de spullen daadwerkelijk in brand. Op het moment dat één van de brandweermannen vervolgens de tuin inliep om het vuur te blussen nam de verdachte hem in een wurggreep. Hij moet door zijn collega's ontzet worden.

De verdachte, een 44-jarige man, is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De brandweerman heeft aangifte gedaan van mishandeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ruud (8-10-2014 om 16:11)
Nauw vrouw van een brandweerman. Ook al woon je in een hutje op hei, alles zomaar in brand steken lijkt mij niet de bedoeling. Wel een hele domme opmerking voor een brandweer vrouw. Maar goed dat de brandweer de tuin betreedt. Het zal je buurman maar zijn. Die spoort toch niet.
Nick (8-10-2014 om 16:01)
@Rembrandt we zullen er aan denken als je snachts opgesloten zit in je brandend huis om eerst te zoeken naar de rechtmatige eigenaar om toestemming te vragen voor het betreden van het terrein...
hulpverlener (8-10-2014 om 15:36)
Rembrandt, hopelijk gaat het bij jou in de tuin nooit branden en hopelijk weten ze jou niet te wonen de brandweer, want als ik dan hun zou zijn dan zou ik zeggen, blus het lekker zelf want anders komen we op privé terrein. Lekker kort Door de bocht hoor!!
mark (8-10-2014 om 15:10)
BLIJF MET JE POTEN VAN HULPVERLENERS AF!!
Roos (8-10-2014 om 14:19)
ja, 'Rembrandt' open vuurtje stoken is verboden. lees dit: Een vuurtje in de tuin is alleen toegestaan in buitenkachels, barbecues, vuurkorven, vuur- of gelpotten en tuinfakkels. Er mag alleen materiaal worden verbrand dat daarvoor is bestemd. Het stoken van snoeihout of afval in de tuin is verboden. Hulpverleners mogen niet zomaar een terrein betreden, daar heb je gelijk in -tenzij het noodzakelijk is... en dit geval lijkt me dat wel.
Vrouw van een Brandweerman (8-10-2014 om 14:10)
Als je op een hutje op de hei woont mag je in brand steken wat je wilt maar gewoon in een rijtjeshuis cq gallerij woning/flat ben je dan toch echt wel een gevaar voor je omgeving..
Cookie-instellingen beheren