Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerman in wurggreep

Toegevoegd: 08-10-2014, 10.31 uur
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Een brandweerman die vannacht was uitgerukt voor een melding van brandstichting in Scharendijke is ter plekke door de brandstichter mishandeld. De verdachte is opgepakt.

De brandweer van Scharendijke werd vannacht rond 00.10 uur met spoed naar de Akkerbloemstraat gestuurd voor de melding van een brandgerucht. Ter plekke bleek geen sprake te zijn van brand. Wel stond de bewoner in zijn voortuin. Hij had een aansteker in de hand en dreigde spullen in brand te steken. 

De brandweer legde uit voorzorg water aan voor het geval de man de daad bij het woord zou voegen. Terwijl de brandweerlieden deze voorbereidingen troffen, stak de man de spullen daadwerkelijk in brand. Op het moment dat één van de brandweermannen vervolgens de tuin inliep om het vuur te blussen nam de verdachte hem in een wurggreep. Hij moet door zijn collega's ontzet worden.

De verdachte, een 44-jarige man, is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De brandweerman heeft aangifte gedaan van mishandeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rembrandt (8-10-2014 om 13:11)
Is het dan verboden om spullen in je tuin te verbranden ? Al was dat zo, dan pleeg de brandweer nog erfvredebreuk door het betreden van privé terrein. Een beetje advocaat maakt er brandhout van.
Roos (8-10-2014 om 12:53)
Het zal je buurman maar zijn.. niet fijn, op z'n zachtst gezegd. het blijkt wel dat hij een gevaar is voor zichzelf en anderen, hopelijk komt de hulpverlening nu op gang.
marleen (8-10-2014 om 12:12)
kijk zo iets moeten ze aanpakken je blijft van brandweer af die mensen halen jou en je fam uit een brandend huis en zo helpen je als e klem zit in je auto na ongeluk sluit die vent op in een mijn en laat hem werken geef die zo lang straf dat hij nooit meer vrij komt
marco (8-10-2014 om 11:12)
zwaar en zwaar straffen . de brandweermannen en andere hulpdiensten moeten beschermd worden tegen dit soort ongedierte !
oud brandweerman (8-10-2014 om 10:52)
Goed van die brandweerman dat hij aangifte gedaan heeft. Agressie tegen hulpverleners moet hard aangepakt worden,
Cookie-instellingen beheren