Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Reisafstanden agenten gevaarlijk lang'

Toegevoegd: 10-10-2014, 13.52 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De reisafstanden voor medewerkers van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant zijn onverantwoord hoog en daardoor bestaat het risico op ongevallen. Dat stelt politiebond ANPV.

Volgens ANPV worden momenteel pas afgestudeerde politieagenten geplaatst in Zeeland. Deze groep heeft aan de bel getrokken bij de eenheidsleiding om de plaatsingen te herzien. De eenheidsleiding heeft dit verzoek volgens de bond afgewezen, waardoor veel agenten een volgens ANPV onverantwoord lange reis naar huis moeten maken. “De lange reisafstanden en reistijd van het woon-werk verkeer zijn onverantwoord groot. De reisafstand bedraagt soms meer dan 200 km per dienstreis”, zo laat de bond weten.

Op dinsdag 7 oktober ging het volgens ANPV daadwerkelijk mis. Na zijn nachtdienst viel een politiemedewerker op weg naar huis achter het stuur in slaap. Hij reed met zijn auto tegen een vangrail, sloeg met zijn voertuig over de kop en belandde in een naast de weg gelegen sloot. “Kort voor het ongeval had de politiemedewerker nog een stop gemaakt bij een tankstation om even bij te komen van de vermoeidheid door zijn nachtdienst en de lange rit terug naar huis. Het is een wonder dat het letsel van de collega 'beperkt' is gebleven tot snijwonden en een gekneusde elleboog”, zo stelt de bond in een persbericht.

Geert Priem, voorzitter van de politiebond: "Bij de aanvang van de nationale politie heeft de korpschef aangegeven dat hij de zogenaamde 'lusten en lasten van de voormalige politieregio’s' zou betrekken bij het te bouwen korps Nationale Politie. Medewerkers zouden er vervolgens op moeten kunnen vertrouwen dat zij geplaatst worden op de plaats van tewerkstelling waarvoor zij waren bestemd.”

Politiebond ANPV is geschrokken van het ongeval en de wijze waarop de eenheidsleiding van Zeeland West-Brabant met het signaal van de agenten is omgegaan. “Als het beleid niet wordt aangepast volgen juridische stappen tegen de eenheid Zeeland-West-Brabant. Daarnaast wordt het plaatsingsbeleid en de gevolgen daarvan aan de orde gesteld in het overleg met de minister”, aldus Priem.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (10-10-2014 om 14:42)
Politiemensen die pas beginnen verdiennen al niet veel en als daar dan ook nog een deel vanaf gaat aan woon werk verkeer is het al helemaal geen vetpot. Ik ga er van uit dat ze ook maar een zekere vergoeding krijgen en de rest zelf moeten betalen. Ze kunnen dan wel zeggen dan ga je maar verhuizen maar iedereen weet dat dat nog niet zo simpel is als je een eigen huis hebt en als het de politie beter uitkomt word je zo weer over geplaatst en begint alles weer opnieuw.
Jan (10-10-2014 om 14:39)
Ja maar dat gebeurt bij meer werknemers ook bij andere bedrijven, bestaan daar geen regels voor
Cookie-instellingen beheren