Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand schuur Yerseke

Toegevoegd: 14-10-2014, 20.45 uur - Update: 15-10-2014, 09.57 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - In Yerseke is dinsdagavond een zeer grote brand uitgebroken in een schuur aan de Akkerseweg. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

De brand werd rond 20.40 uur opgemerkt vanaf de nabij gelegen Postweg. De brandweer alarmeerde direct twee tankautospuiten. Inmiddels zijn blusploegen uit 's-Gravenpolder, Kapelle, Krabbendijke, Wemeldinge en Yerseke opgeroepen. Vanuit Goes is een ladderwagen ingezet en ook is een waterwagen uit Goes opgeroepen om een groot watertransport op te bouwen. Vanuit Kruiningen is een hulpverleningsvoertuig ingezet. De brandweer van Borssele is uitgerukt met een schuimblusvoertuig.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er in de schuur hooi en stro aanwezig. Ook staat er vee in de schuur. In de schuur van 40 bij 15 meter bevindt zich in het ene gedeelte hooi en stro en opslag van materiaal. In het andere gedeelte staan 100 stieren. De inzet richt zich op het behoud van het gedeelte waar het vee staat en er voor zorgen dat de brand niet overslaat naar dat gedeelte. Met een hijskraan worden delen van de schuur uit elkaar gehaald om zo rook en hitte naar buiten te laten.

'Blijf uit de rook'
Even voor 21.00 uur werd er opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Dat resulteerde onder meer in de inzet van een vijfde blusvoertuig, een haakarmvoertuig met commandocontainer en een verbindings-/commandowagen. Er zijn geen gewonden maar er staat een ambulance uit voorzorg ter plaatse. Er is veel publiek dat komt kijken. De Veiligheidsregio raadt hen aan om uit de rook te blijven. "Inademen van rook is niet goed voor de gezondheid. We vragen het publiek ook om de weg vrij te houden voor de hulpverlening", aldus de woordvoerder.

Eerder brand
Op zondagochtend 1 augustus 1999 woedde op de locatie van de brand van dinsdagavond ook een grote brand. Toen brak de brand rond 08.00 uur uit en moesten vier blusploegen tot aan het einde van de middag blussen. Ook in 1999 stond er een loods vol hooi en stro in brand.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
Zeer grote brand Yerseke nog niet meester (15-10-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (15-10-2014 om 17:24)
Gelukkig mankeren de dieren niets buiten was brandwonden wat al erg genoeg is. De brand is zeer moeilijk te blussen omdat hooi en stro vet is. Vet kan je niet gloed blussen. Eerst moet je met schuim alle vet er af halen en uit elkaar trekken en pas als het goed ontvet is kan je het goed blussen. Echter 700 ton Stro en hooi is niet snel geblust. Hopelijk lukt het de brandweer morgen om het uit te krijgen. En dan moeten ze nog afgelost worden Catering enz. een giga grote operatie veel sterkte voor de boer en de brandweer
wim (15-10-2014 om 06:44)
Ik lees niet dat er stieren omgekomen zijn gelukkig,, bij deze wens ik de betrokkende veel sterkte toe voor deze grote brand.
Cookie-instellingen beheren