Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 75 km

Metingen vanwege stank Middelburg

Toegevoegd: 26-01-2015, 12.51 uur - Update: 26-01-2015, 13.47 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandweer is aan het begin van de middag uitgerukt naar het centrum in Middelburg omdat er een onaangename lucht was waargenomen.

De melding kwam rond 12.40 uur binnen vanaf de Markt. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kwam de melding vanuit een winkel. Volgens de woordvoerder werd de stank vermoedelijk veroorzaakt door werkzaamheden aan de riolering.

Bij de werkzaamheden kwam een lijmlucht vrij die wordt veroorzaakt door het uitharden van de toegepaste producten. Deze stof die vrijkomt wordt veroorzaakt door styreen, dit is bij lage concentraties al te ruiken. Het is niet gevaarlijk voor de gezondheid van mens of dier. De concentratie is zo laag dat deze niet te meten was door de brandweer.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren