Weerbericht:
Bewolkt en wat (mot)regen. Vrij veel wind, vannacht zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Rode Kruis staat stand-by bij ZLM-wielertour

Toegevoegd: 16-04-2006, 12.51 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Het Rode Kruis heeft gisteren stand-by gestaan bij de elfde editie van de ZLM-wielertour.

De tour werd verreden in Zeeland. Ook werd een stukje van Noord-Brabant meegepakt. Tijdens de tour waren diverse hulpverleners aanwezig. De politie heeft samen met leerlingen van de opleiding uniformberoepen van het ROC Zeeland afzettingen en wegomleidingen ingesteld.

Vanuit de medische hulpverlening waren vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig. Ook stond de ambulance 19104 uit Goes stand-by en was er een ronde arts aanwezig. De medische hulpverleners moesten maar één keer in actie komen.

Net buiten Wolphaartsdijk was een valpartij. Eén gewonde wielrenner moest naar het Oosterscheldeziekenhuis in Goes voor een hechting. Het is overigens uitzonderlijk dat er zich slechts één noemenswaardige valpartij voordeed tijdens de tour. Normaal gesproken komen er regelmatig wielrenners ten val.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren