Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km
-->

Illegale kraaienvangkooi ontdekt Clinge

Toegevoegd: 12-02-2015, 16.18 uur
Door: Roland de Jong

CLINGE - Aan de rand het waterwingebied bij Clinge is donderdagmiddag een illegale kraaienvangkooi ontdekt. In de kooi werden een kraai en twee kauwen aangetroffen. De kooi is in samenwerking met de politie in beslag genomen. De kauwen en kraai zijn op last van de officier van justitie vrijgelaten.

Het gebruik van een kraaienvangkooi is verboden op grond van de Flora- en Faunawet. Het gebruik van vangkooien is alleen toegestaan met een speciale ontheffing. Voor deze kooi was geen ontheffing verleend. Bovendien zijn kraaien en kauwen beschermde dieren. Tegen de eigenaar is daarom proces-verbaal opgemaakt.

De vondst werd gedaan door twee inspecteurs van de RUD Zeeland (Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland) en een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van Het Zeeuws Landschap. Omgevingsdienst RUD Zeeland is de Regionale Uitvoeringsdienst die milieu- en veiligheidstaken uitvoert namens de Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en de Provincie Zeeland.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (12-2-2015 om 17:10)
rond de toren van poortvliet elke morgen en elke avond ik denk een kleine duizend kraaien en kauwen. 10 jaar geleden zaten hier nog koolmeesjes,roodborstjes enz,enz. nu niets meer alles wordt leeg geroofd door die beesten. die rovers worden beschermd maar de leuke kleine vogeltjes worden opgevreten dat mag wel. de dierenbescherming is verkeerd bezig.
f (12-2-2015 om 17:00)
Het wordt hoog tijd dat ze die flora- en faunawet eens gaan herzien!! We zitten werkelijk vergeven van de kraaien, eksters en kauwen die allerlei andere soorten vogels het leven onmogelijk maken en verjagen. En wat doen we als er eens iemand een kraaienval in mekaar flanst om lokaal de overlast van die aaseters te beperken? Die geven we een bekeuring.... Dierenbescherming is lelijk doorgeschoten de laatste 15 jaar, nog even en we hebben in NL geen andere vogelsoorten meer dan alleen kraaien meeuwen en eksters... mvg,f
Michelle (12-2-2015 om 16:44)
Kauwen zijn zo beschermd dat we er in omkomen.
adrie (12-2-2015 om 16:31)
Het stikt van die vogels en er mogen er geen afgeschoten worden. Als je er veel last van hebt ga je zoiets doen. Heel logisch
Cookie-instellingen beheren