Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Uitslaande brand in schuur met vee

Toegevoegd: 03-03-2015, 23.05 uur - Update: 04-03-2015, 01.23 uur
Door: Roland de Jong en Rolf de Feijter

MELISKERKE - In een schuur in het Walcherse Meliskerke is dinsdagavond laat een grote uitslaande brand uitgebroken in een schuur met vee. Eén koe is om het leven gekomen.

De eerste melding van de brand kwam rond 22.55 uur binnen. De brand woedt aan de Jan Geertsesweg. De brandweer heeft binnen tien minuten opgeschaald naar grote brand. Binnen korte tijd werden vier blusvoertuigen, een waterwagen en een ladderwagen ingezet. Omstreeks 23.30 uur werden nog diverse andere wagens opgeroepen om zo te zorgen voor een groot watertransport.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland bevond zich een onbekend aantal melkkoeien in de schuur. Eén van de koeien kon niet op tijd worden gered en overleed ter plekke. De overige dieren konden wel op tijd in veiligheid worden gebracht. De eerste inzet was tevens gericht op het voorkomen van uitbreiding naar naastgelegen schuren.

Rond 23.40 uur werd een waterwinning met slangleiding opgebouwd vanaf de Rapenburgseweg. Daarom is de Rapenburgseweg tussen de Torenstraat en de Hollandseweg afgesloten. De Jan Geertsesweg is dicht tussen de Tiendehofweg en de Blauwpoortseweg. In de schuur brandde voornamelijk hooi. Bij de bestrijding van de brand zijn ongeveer 50 brandweermensen ingezet.

Mensen kunnen in Meliskerke last hebben van de rook. Hun wordt verzocht om ramen en deuren dicht te houden. Het blussen van de brand zal nog enige tijd in beslag gaan nemen. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend. Stichting Salvage is opgeroepen om de eigenaar te helpen bij de afhandeling van de schade.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
franca (5-3-2015 om 18:24)
TREURig, brandende confetti op de dorsvloer!
confetti (4-3-2015 om 20:13)
Dorsvloer vol vlammen.
t is wat (4-3-2015 om 12:57)
Vreselijk, zo'n brand.... De oorzaak is nooit bekend, angstig om te bedenken dat er "zomaar" brand kan ontstaan overal.... Over de oorzaak hoor je nooit meer, achteraf, geeft mensen het idee dat er dus zomaar brand kan ontstaan. Gelukkig zijn de meeste koeien gered. Sterkte voor de bewoners, het lijkt me vreselijk, zoveel persoonlijke spullen kwijt.....
Alieke Dorst (4-3-2015 om 12:06)
R.I.P. KOE
Piet en Willy Wouters (4-3-2015 om 08:04)
De schrik zat er nog goed in! Heel veel sterkte voor de hele familie!
wim (4-3-2015 om 07:09)
wat een grote brand het aantal vee was niet bekend voor mij onbegrijpelijk dat hoort toch bekend te zijn helaas van die ene koe die toch omgekomen is
Cookie-instellingen beheren