Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie zet vrijdag minuut lang sirenes aan

Toegevoegd: 19-03-2015, 13.57 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Politiemensen zullen vrijdag 20 maart hun sirenes een minuut lang laten loeien in verband met tegenvallende cao-voorstellen.

De sirenes gaan om 11.59 uur een minuut aan als protest tegen 'het gebrek aan waardering bij het kabinet'. Veel politiemensen ervaren de in hun ogen 'schraperige' cao-voorstellen als een klap in het gezicht. Politiemensen gingen sinds 9 maart al over tot actie voor een betere cao. Er worden sindsdien alleen nog bekeuringen uitgedeeld bij grove schending van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat een waarschuwing.

Zolang er geen verandering komt in de cao-voorstellen, zal het protest met de sirenes elke vrijdag worden herhaald en elke week een minuut langer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Onetime (20-3-2015 om 15:19)
Wie heeft er dan een demonstratie vergunning afgegeven voor voorlopig elke vrijdag ? Of besluiten we dat gewoon voortaan helemaal zelf in dit land ?
ger b (20-3-2015 om 12:41)
dan hebben we door de reorganisatie en bezuiniging wel genoeg chefs maar geen personeel meer,want we hebben in zowel middelburg als vlissingen NIETS gehoord,oftewel we hebben zoveel gehoord als we ze normaal zien,,NIET..
vlisingen (20-3-2015 om 12:15)
geen sirene gehoord
anita traas (20-3-2015 om 10:56)
als wij een klein foutje maken hebben de agenten daar geen boodschap aan dan is het regels zijn regels gaan wij zaterdag om 12 uur ook toeteren 1minuut lang net zo lang tot dat wij ook gehoord worden stelletje pennenlikkers
Pieter (20-3-2015 om 10:02)
Politie worden is een eigen keuze..je weet wat je gaat verdienen en dat accepteer je dan ook. Wanneer de sirene onnodig of zonder toestemming word gevoerd ben je als politie in overtreding en zal je hiervoor net als iedere andere bij een overtreding gestraft moeten worden. Door het onnodig voeren van sirene zal je onrust en paniek veroorzaken en weet men niet wanneer het een prio is en wanneer niet,waardoor er gevaarlijke situaties op de weg ontstaan. Het is dus een zeer onvolwassen beslissing ...
Ernst (20-3-2015 om 09:15)
Dat wordt dus op 4 juli een kwartier. ;-)
Cookie-instellingen beheren