Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie zet vrijdag minuut lang sirenes aan

Toegevoegd: 19-03-2015, 13.57 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Politiemensen zullen vrijdag 20 maart hun sirenes een minuut lang laten loeien in verband met tegenvallende cao-voorstellen.

De sirenes gaan om 11.59 uur een minuut aan als protest tegen 'het gebrek aan waardering bij het kabinet'. Veel politiemensen ervaren de in hun ogen 'schraperige' cao-voorstellen als een klap in het gezicht. Politiemensen gingen sinds 9 maart al over tot actie voor een betere cao. Er worden sindsdien alleen nog bekeuringen uitgedeeld bij grove schending van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat een waarschuwing.

Zolang er geen verandering komt in de cao-voorstellen, zal het protest met de sirenes elke vrijdag worden herhaald en elke week een minuut langer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
truus (20-3-2015 om 08:38)
zou er geen tv aktie gestart moeten worden hoe komt de politieagent de zomer door een 555 aktie om geld in te zamelen voor de arme politieagenten ik heb er medelijden mee arme drommels straks verhongeren ze
vlissingen (20-3-2015 om 08:04)
een goeie actie van ze ook hun verdienen een goed salaris ik vind wel dat eigenlijk bij heel de overheid en semi overheid hun sociale voorzieningen eerder stoppen met werken regelingen en dat zoor dingen zijn boven de maat zet dat terug naar het normale wat in nl is en dan blijft er zeker een goede salaris verhoging over meer dan ze nu willen zelf als dat gezeur over dat ze alleen boetes uitdelen zoek een politieke partij die zegt dat hun alleen nog maar misdrijven oplossen en ze doen het ze worden verplicht klaag dan over de politiek en niet over hun maar dan niet gek gaan doen dat de miljoenen die opgehaald worden door hun dan via een belasting maatregel als nog bij je terecht komt want links om of rechts om betaald moet het worden
Monte (20-3-2015 om 03:26)
Ze hebben groot gelijk.. In den haag vullen ze enkel maar hun eigen zakken en geven alles wat wij in nederlabd heben verdiend , weg aan andere landen.zelf zorgen de graaiers daar in den haag dat ze superbanen krijgen na hun kabinetsperiode. Beter dat ze wat minder uitgeven aan al die oorlogen en hun eigen inwoners wat beter behandelen..snap niet dat mensen dat niet inzien.. Dat we het vaak niet eens zijn met een bekeuring, dat klopt, maar doen ze dat niet dan hebben die graaiers in den hAag nog minder te verteren..dus zet klaxon maar langer aan.
Oorvijg (20-3-2015 om 03:18)
Ik denk dat het grootste deel van nederland deze schraperige regering een klap in het gezicht vind.
Rob (19-3-2015 om 22:08)
Als ik onnodig toeter met mijn motor of auto kost mij dat 340 euro! gewoon asociaal wat ze willen doen, als ik wakker wordt terwijl ik nachtdienst heb zoek ik ook wel even het huis op van een agent om hem ook eens wakker te maken midden in de nacht! Enorm zwaktebod van deze lui, onderhandelen kunnen ze schijnbaar niet !
jo (19-3-2015 om 21:20)
Wel eerst even helemaal lezen. Een van de boetes die afgelopen tijd het meest omhoog gegaan is is de boete voor onnodig toeteren of claxoneren. Veel mensen ergeren zich aan auto's die onnodig toeteren of claxoneren, vooral 's avonds en 's nachts. Dit is dan ook de reden dat deze bekeuring flink meer is gaan kosten. De bekeuring voor onnodig toeteren bedraagt in 2015: € 90 Andere vormen van onnodig geluid kunnen bestraft worden met een bekeuring van: € 370 Maar wel bekeuren als wij dit zouden doen.
Cookie-instellingen beheren