Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie zet vrijdag minuut lang sirenes aan

Toegevoegd: 19-03-2015, 13.57 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Politiemensen zullen vrijdag 20 maart hun sirenes een minuut lang laten loeien in verband met tegenvallende cao-voorstellen.

De sirenes gaan om 11.59 uur een minuut aan als protest tegen 'het gebrek aan waardering bij het kabinet'. Veel politiemensen ervaren de in hun ogen 'schraperige' cao-voorstellen als een klap in het gezicht. Politiemensen gingen sinds 9 maart al over tot actie voor een betere cao. Er worden sindsdien alleen nog bekeuringen uitgedeeld bij grove schending van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat een waarschuwing.

Zolang er geen verandering komt in de cao-voorstellen, zal het protest met de sirenes elke vrijdag worden herhaald en elke week een minuut langer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pacoya (19-3-2015 om 16:55)
En dat ze gelijk hebben. Ik sta helemaal achter ze
Bartje (19-3-2015 om 16:51)
Geen goede actie dit is midden op de dag, er zijn ook mensen die moeten slapen. Vanwege nachtdiensten, moeten die agenten toch ook weten. Waarom dan om 11.59 uur doe dat dan om 17-18.00 uur.
Iemand2 (19-3-2015 om 16:50)
Weet je wat mij opvalt? Als je even 140 km/p/u rijd over de A58, dan word je geflitst, en daar heb je zelf niet eens voor te bellen. Maar als er word ingebroken thuis, dan moet je zelf bellen, en duurt het vervolgens nog geruime tijd voor er politie aanwezig is. Dit geeft te kennen, waar de prioriteit van de politie ligt. Maar hebben ze dan geen flitsers voor woningdiefstallen?? Nee, helaas, dat duurt 40 minuten. Hebben ze dan alleen flitsers voor verkeersovertredingen? Ja idd, want dat is makkelijk geld halen. De prio van politie ligt bij geld halen dus, en niet bij boeven vangen. Politie vind het veel belangrijker, dat jij 10 km te hard rijd op de A58, dan dat je huis word leeg geroofd. Laat ze toeteren morgen, das beter dan flitsen.
Iemand (19-3-2015 om 16:35)
Politie moet sirenes aanzetten, als ze aan het flitsen zijn. Dan pas blijven ze loyaal aan de burgerij, waar de politie ook voor gediend is. Tegenwoordige tijd is de politie niet meer VOOR de burgerij, maar VOOR de staatskas, en TEGEN de burgerij. De politie probeert zoveel mogelijk geld te ontfutselen van zuur verdiend geld van de hardwerkende burgers, en laat inbrekers en rovers na een dagvaarding weer vrij rond lopen. Is dit enige reden waarom wij voor de politie op moeten komen?? Nee hoor, want wat mij betreft, stellen we een burgerwacht in, en laten we de politie links liggen.. Dan zijn we beter af. De taken van politie zijn de afgelopen decennium nogal wat veranderd met de komst van flitspalen, trajectcontroles, etc. Word vervolgd.
importzeeuw (19-3-2015 om 16:07)
Goed dat de politie op deze manier wordt aangepakt. Voelen ze het ook eens in hun portemonnee. Voelen de burgers ook als ze een bekeuring krijgen tijdens een of andere nutteloze controle. Wat ze moeten doen, doen ze niet.
gewoon aan je werk (19-3-2015 om 16:00)
Mag ik de politie er aan herinneren dat het gebruiken van die signalering voor oneigenlijke doeleinden gewoon strafbaar is ?
Cookie-instellingen beheren