Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 55 km

Brandweerwedstrijden in Stavenisse

Toegevoegd: 29-03-2015, 08.07 uur
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - Brandweerploegen uit Middelburg en Sluis hebben zaterdag in Stavenisse de Zeeuwse vaardigheidstoetsen gewonnen in respectievelijk de klassen 112 en TAS-HD.

Bij het onderdeel TAS-HD moest een oudere man uit een brandende woning worden gehaald. De brand zelf moest echter ook bedwongen worden en die was inmiddels overgeslagen naar een naastgelegen woning. Ook hierin bevond zich nog een slachtoffer. De gewonden moesten worden overgedragen aan de ambulancedienst. Sluis-2 behaalde hier de beste score. Yerseke werd tweede en Sas van Gent derde.

Op de zogeheten 112-baan kreeg de brandweer een nagebootste binnenbrand voor de kiezen. Bij een poging om een slachtoffer te redden kwam één van de al ingezette brandweerlieden ten val. Een collega schiet hem te hulp maar voor de tweede ploeg dus een inzet waarbij drie collega's en het oorspronkelijke slachtoffer gered moesten worden.

Tegelijkertijd moest ook de brand, die inmiddels uitslaand geworden was, worden bedwongen. De ploeg Middelburg-Torenweg werd hier eerste, Sommelsdijk tweede en 's-Gravenpolder derde.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ad (29-3-2015 om 14:47)
Gefeliciteerd, jongens. Ik ben super TROTS op jullie... Groetjes, Ad.
Cookie-instellingen beheren