Weerbericht:
In het westen bewolkt met regen, in het oosten droog en wat zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Stadsgewestelijke brandweer oefent in Middelburg

Toegevoegd: 11-11-2003, 22.08 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Een personenauto rijdt tegen de gevel van de middelbare school CSW Elzenlaan in Middelburg en één persoon raakt deels bekneld, door de aanrijding vliegt de school in de brand: dat was het scenario dat zich vanavond afspeelde tijdens een oefening van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-Middelburg.

 

Diverse vrijwilligers en leden van de Middelburgse jeugdbrandweer deden mee aan de oefening. Er waren meerdere slachtoffers, waaronder de beknelde persoon in de auto en één persoon die gereanimeerd moest worden. De brandweer gaf al snel het sein "middelbrand" en zette de tankautospuit 4530, het hulpverleningsvoertuig 4570 en de dienstbus 4515 in.

 

De brandweer maakte gebruik van rookmachines wat het geheel toch behoorlijk realistisch maakte: de hele aula van de school stond vol rook.. Diverse omwonenden en voorbijgangers dachten in eerste instantie dan ook dat het een echte brand betrof, maar na een kort praatje met de fotograaf en auteur van dit artikeltje was ook hun duidelijk dat het een oefening betrof: "gelukkig maar"...


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren