Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Schuur en woning verwoest door brand

Toegevoegd: 24-04-2015, 02.52 uur
Door: Roland de Jong

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - In Nieuw- en Sint Joosland heeft een grote brand vannacht een schuur en een woning volledig verwoest.

De brand woedde aan de Derde Weg en werd rond 01.05 uur ontdekt. Toen de brandweer arriveerde stond de schuur al volledig in brand. Er kwam direct al veel rook vrij. Volgens de melder waren er dieren in de schuur aanwezig. Bij aankomst van de brandweer werden echter geen dieren in of direct om het pand aangetroffen. Er stonden dieren in de wei.

Wegens instortingsgevaar kon de brandweer het pand niet in. De brandweer besloot daarom het pand gecontroleerd uit te laten branden. De schuur brandde volledig uit. Ook een naastgelegen, leegstaande woning brandde uiteindelijk uit. Dit pand stortte vrij snel nadat het in brand vloog in. Rond 02.55 uur was de brandweer de brand meester. Er moest toen nog wel nageblust worden.

Er werden drie blusvoertuigen, een ladderwagen en waterwagen ingezet. Voor de zekerheid werd ook een ambulance stand-by gezet. Het ambulanceteam hoefde echter niet in actie te komen.

Loos alarm
Tijdens het blussen werd gemeld dat er nog een andere schuur in brand stond maar toen de brandweer op onderzoek uitging bleek dat er sprake was van weerspiegeling van de brand aan de Derde Weg.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (24-4-2015 om 19:17)
Van zo,n brand word niemand beter de brand verwoest in zijn geheel de schuur,gelukkig dat het vee in de weide was gebracht
Piet (24-4-2015 om 07:58)
Wat triest voor de eigenaren.
Cookie-instellingen beheren