Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bob-campagne tijdens Bevrijdingsfestival

Toegevoegd: 24-04-2015, 16.16 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Vlissingen gaat verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert op pad om jongeren te wijzen op de gevaren van het gebruik van alcohol in het verkeer. Dat gebeurt in het kader van het project 'Bobsnor' dat wordt gefinancieerd door het Regionaal Verkeersorgaan Zeeland.

Merel Lankhorst, projectmanager TeamAlert: "Alcohol in het verkeer is nog altijd een groot probleem in Nederland, vooral onder jongeren. Uit onderzoek van het Trimbos-instituut (2013) blijkt dat 25% van de uitgaande jongeren wel eens onder invloed van alcohol en/of drugs heeft autogereden."

"TeamAlert vindt dit percentage veel te hoog en staat daarom met Bobsnor bij verschillende evenementen om jongeren bewust te maken van hun kwetsbaarheid in het verkeer, want een echte Bob heeft 0% alcohol op. 
Onze voorlichtingsmedewerkers gaan ter plekke in gesprek met jongeren over veilig vervoer naar huis tijdens het uitgaan en hun eigen gedrag hierbij."

De voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert zijn leeftijdsgenoten van de jongeren. Zij zullen het onderwerp op een ludieke manier onder de aandacht brengen. Lankhorst: "We gaan voorafgaand aan het festival het gesprek aan met jongeren die met de auto komen. Aan hen wordt gevraagd of ze een Bob geregeld hebben. Beloven de jongeren dat de aangewezen Bob nuchter blijft, dan mogen zij met z’n allen op de foto voor een speciaal fotobord."

"De Bob is op de foto te herkennen aan zijn knalgele snor. Het fotobord bevat de slogan ‘Onze Bob heeft 0% op, dat zit wel snor!”. De vrienden krijgen een ‘Bob-buddy’ button waarmee ze laten zien dat ze samen nagedacht hebben over veilig thuiskomen. De gemaakte foto is na afloop te downloaden op
www.teamalert.nl en herinnert de jongeren ook na het stappen aan de Bob-afspraak", aldus Lankhorst.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (25-4-2015 om 07:49)
Wat doet verkeersorgaan dit op de juiste manier zeer goed om dit op tijd en de manier waar op bekend te maken waar een ieder weet geen drugs of andere rommel zo ook niet te veel drank het trimbos te verlaten
Cookie-instellingen beheren