Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra maatregelen na overlast in zwembaden

Toegevoegd: 12-07-2023, 09.52 uur
Extra maatregelen na overlast in zwembaden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Vanaf dit weekeinde worden extra veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er een einde komt aan de overlast van grote groepen bezoekers in de zwembaden in Axel en Sas van Gent. Dat meldt de gemeente Terneuzen.


De gemeentelijke openluchtzwembaden van Terneuzen zullen alleen nog toegankelijk zijn voor inwoners van de gemeente, inwoners van de Nederlandse buurgemeenten en inwoners van de Belgische gemeenten Assenede, Moerbeke, Stekene, Wachtebeke en Zelzate. Vanaf 15 juli geldt voor bezoekers vanaf 14 jaar een identificatieplicht. Ook laat de gemeente weten dat zal worden gehandhaafd om de openbare orde en veiligheid te waarborgen.

Er komen ook extra veiligheidsmaatregelen. “Bij alle baden zijn camerasystemen en een groot deel van de lifeguards is uitgerust met een bodycam (draagbare camera). Bij enkele baden zijn daarnaast beveiligers aanwezig en er zijn er afspraken gemaakt met de politie”, aldus een woordvoerder van de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (13-7-2023 om 06:56)
Iedereen weet welke groep oververtegenwoordigd is m.b.t. allerlei narigheid. Maar o.a. in politiek Den Haag steekt men liever als een struisvogel de kop in het zand, dit al ruim 25 jaar.
mar (12-7-2023 om 19:03)
Ja zelfde origine, maar of het dezelfde personen zijn. Ze staan in België geregistreerd. Zag ook dat er 2 auto's met Belgisch kenteken bij de brug stonden en mannen die tafels en stoelen meehadden daar zitten eten. Ook al op andere plekken gezien. Er is gewoon te weinig controle op. Handhaving moet ook maar in ploegendiensten gaan werken en controle-routes rijden en niet alleen op dingen afgaan waar melding over wordt gedaan. Burgers durven op een gegeven moment niet meer, zeker als je dit soort types in de omgeving krijgt als ze van Brussel naar hier komen. Zwemmen hebben ze vast niet geleerd. Toen wij jong waren, werden we ook gewaarschuwd voor de gastarbeiders en nu dit weer.
Monique (12-7-2023 om 16:21)
Als er ook gehandhaafd gaat worden mbt overlast rond het zwembad na slutiingstijd dan is iedereen blij. Overlast doorgaans veroorzaakt door dezelfde zwembadgasten zoals genoemd in bovenstaand artikel die na sluitingstijd blijven recreeeren. Overlast als in: Wildplassen/poepen, zwerfaval (toiletpapier/billendoekjes/luiers, etensresten, lege voedsel/ (fris)drankverpakkingen) en mensen die wensen te recreeeren binnen het speciaal toegewezen terrein voor het uitlaten van honden en dan vervelend worden omdat er een hond rondloopt. Iedereen is welkom om te genieten van een dagje zwembad of om te relaxen aan de waterkant op warme dagen, maar pas jezelf aan! Respecteer elkaar, zo moeilijk kan het toch niet zijn zou je denken.....
jan uit Vlissingen (12-7-2023 om 15:37)
@Inwoner denk, na aanleiding van het artikel dat het niet opgelost is. En ja ze zijn politiekcorrect bezig zodat ze de overlastgevers niet meer bij naam noemen.
Nel (12-7-2023 om 11:54)
Ik lees dit en schrik er erg van, te zot voor woorden! Je wilt zwemmen om te ontspannen en plezier te hebben, maar door zo'n groep wordt het totaal verpest. Wie zijn daar nou eigenlijk de baas??!!Waarom zijn ze niet eerder geweerd als het dezelfde groep is die eerder zo de boel verpestten? Is het een nieuwe groep hou ze buiten de deur zodat er aan de zwembaden zelf niet van die vreselijke maatregelen genomen moeten worden!! Nogmaals wie is er nou eigenlijk de baas daar????Die groep of de beheerders van het zwembad.
Joris (12-7-2023 om 10:32)
Jammer dat een frisse duik nemen tegenwoordig moet gebeuren met een steekwapen- en kogelwerend vest en zware bewaking. Daar gaat de ontspanning als de plaatsen van recreatie meer gaan lijken op de verloederde situatie op straat.
Cookie-instellingen beheren