Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra maatregelen na overlast in zwembaden

Toegevoegd: 12-07-2023, 09.52 uur
Extra maatregelen na overlast in zwembaden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Vanaf dit weekeinde worden extra veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er een einde komt aan de overlast van grote groepen bezoekers in de zwembaden in Axel en Sas van Gent. Dat meldt de gemeente Terneuzen.


De gemeentelijke openluchtzwembaden van Terneuzen zullen alleen nog toegankelijk zijn voor inwoners van de gemeente, inwoners van de Nederlandse buurgemeenten en inwoners van de Belgische gemeenten Assenede, Moerbeke, Stekene, Wachtebeke en Zelzate. Vanaf 15 juli geldt voor bezoekers vanaf 14 jaar een identificatieplicht. Ook laat de gemeente weten dat zal worden gehandhaafd om de openbare orde en veiligheid te waarborgen.

Er komen ook extra veiligheidsmaatregelen. “Bij alle baden zijn camerasystemen en een groot deel van de lifeguards is uitgerust met een bodycam (draagbare camera). Bij enkele baden zijn daarnaast beveiligers aanwezig en er zijn er afspraken gemaakt met de politie”, aldus een woordvoerder van de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Inwoner (12-7-2023 om 10:02)
Gaat dit om diezelfde groep als in 2019? Want toen schreven de kranten letterlijk dat het om Marokkaanse jongens uit Belgiƫ ging. https://www.telegraaf.nl/nieuws/243157587/zwembadterreur-in-zeeland Is dit nog steeds niet opgelost?
Cookie-instellingen beheren