Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Digitale borden in strijd tegen hardrijders Kamperland

Toegevoegd: 15-02-2023, 09.03 uur
Digitale borden in strijd tegen hardrijders Kamperland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - In de hoop de overlast van hardrijders tegen te gaan, zijn in Kamperland dinsdag twee zogeheten snelheidsinformatiesystemen geplaatst. De borden geven de actuele snelheid van de passanten aan, in de hoop hen meer bewust te maken van hun snelheid en de geldende limiet.


Over de verkeerssituatie op zowel de Oosthavendijk als de Westhavendijk werd afgelopen november een bijeenkomst gehouden. “Snelheid van gemotoriseerd verkeer bleek een belangrijke oorzaak van ervaren overlast en gevoel van onveiligheid. Op deze avond werd onder meer aangegeven dat de borden van het digitale snelheidsinformatiesysteem helpen om de snelheid omlaag te brengen. Om te proberen deze overlast te verlichten hebben wij nu al twee extra snelheidsinformatiesystemen aangeschaft”, zo legt de gemeente Noord-Beveland uit.

De informatiesystemen zijn dinsdag geplaatst. Wethouder Van der Maas heeft ze vervolgens officieel in werking laten treden. “Dit is een eerste stap om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zodra we meer gegevens hebben over andere maatregelen zullen we de bewoners van de Oost- en Westhavendijk en andere belanghebbenden zoals agrariërs uit de omgeving uitnodigen voor een nieuwe bijeenkomst waarin de uitgewerkte varianten om de verkeersveiligheid te verbeteren centraal zullen staan”, aldus de gemeente.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jimmy Hendriks (17-2-2023 om 14:31)
Die deltawef moet je 4baans van maken om de doorstroming te verbeteren. Hoe vaak sta je daar wel niet bij de brug vast omdat een idioot (lees toerist) niet snapt hoe de brug werkt, of zich weer kapot gereden heeft? We breiden wel parken & campings uit, maar aan de infra wordt niks gedaan. Genoeg idioten die strak 20 onder de max. snelheid gaan rijden. In de winter doe ik een uur over om naar mijn werk in Rdam te komen, in de zomer kan je er makkelijk 30 min bovenop tellen. Wat betreft de wegen uit dit nieuwsbericht, er zijn er ook zat die zich wel aan de snelheid houden, maar als je zelfs al met 30 door plankendorp rijd wordt er al geklaagd dat je te hard rijd. Ga dan ergens anders wonen als je je zo stoort aan verkeer langs je huis!
Tim Fakkeldij (16-2-2023 om 11:39)
Er zijn maar twee werkende maatregel mogelijk, tegen deze verkeersmisdadigers, automatisch snelheid aanpassen bij passeren, snelheidsbord. of bij een snelheidsoverschrijding van 25 %, automatisch 75 % in snelheid omlaag voor minimaal 10 minuten.
Nelie (15-2-2023 om 17:06)
Tja Arnold het geld voor het inwerking stellen van die borden door een wethouder moet toch ergens vandaan komen, jawel uit de boetes. Belachelijk dat verkeersborden in werking moeten worden gesteld met veel vertoon!!!
Piet (15-2-2023 om 16:35)
@Arnold, op dat stukje 4-baans van de Deltaweg is dat wel te begrijpen hoor. Dan rij je het hele stuk achter een sloom rijdend treintje van auto's en dan wil je die eerste die het langzaamst rijdt inhalen. Alleen daar moet je dan wel flink wat gas voor geven. Dat is verleden tijd als die hele weg 4-baans is
Henk (15-2-2023 om 14:09)
Wij jongeren noemen zulke borden “scoren borden” Wie de hoogste snelheid kan neer zetten
Henk (15-2-2023 om 13:07)
Het wordt tijd voor verkeersbordherkenning vervroegd invoeren. Het blijkt al vele jaren dat een veel te groot deel zich niet aan de snelheid kan houden. Extra voordeel: kunnen gelijk veel drempels en gevaarlijke obstakels weg.
Cookie-instellingen beheren