Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 28 km

Gewonden bij grote brand Vlissingen

Toegevoegd: 25-04-2015, 03.21 uur - Update: 25-04-2015, 04.14 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij een grote uitslaande brand in Vlissingen zijn vannacht twee personen gewond geraakt. Drie anderen werden ook door de ambulancedienst worden onderzocht. Bij de brand kwam veel rook vrij.

De brand woedde op de zolder van een woning op de hoek van de Badhuisstraat en de Prinses Marijkelaan. De brandweer kreeg even voor 02.00 uur het eerste telefoontje over de brand binnen. Toen de brandweer arriveerde was de brand al uitslaand. Diverse personen bevonden zich nog in het pand en moesten door de brandweer worden gered. Politieagenten waren snel ter plekke en gingen het pand in om mensen te redden.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zijn zeker twee mensen van het dak gehaald. De ambulancedienst kwam ter plekke en heeft drie bewoners en twee politieagenten onderzocht. Zij hadden rook ingeademd. Eén persoon zou met spoed zijn afgevoerd, een ander werd zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht. De twee agenten en twee van de bewoners hoefden niet naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter is niet meer ter plekke gekomen.

Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij. Deze trok richting de Sardijntoren aan de Boulevard. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft ter plekke metingen gedaan maar en werden volgens de woordvoerder in de rook "geen alarmerende waarden voor de gezondheid" gemeten. Desondanks werd het advies gegeven om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Ook werd geadviseerd mechanische ventilatie uit te schakelen.

De oorzaak van de brand, die werd bestreden door drie blusvoertuigen, een ladderwagen en een hoogwerker, is nog niet bekend. De brandweer kon rond 04.10 uur het sein brand meester geven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vip (26-4-2015 om 20:55)
Laten we blij zijn dat het 'maar' toeter- en langzaamaan acties zijn. Het echte werk blijven ze gewoon doen. Valt mij echt op dat bij een kritisch artikel er 3000 negatieve reacties over de politie staan en nu maar 5... Dat vind ik echt typerend. De politie kan het in vele ogen nooit goed doen totdat... De politie doet zo veel wat wij normale burgers niet mee krijgen en niet zien. Ik ben blij dat er politie is en betaal hier maar wat graag belasting voor!
Renata (26-4-2015 om 00:06)
Ik denk dat ieder mens die zijn leven waagt voor een ander de hemel in geprezen mag worden, toch? De acties hebben hier niets mee te maken. Als in het openbaar vervoer gestaakt wordt ondervindt men daar ook last van, so what. Juist de risico's van dit beroep rechtvaardigen het protest tegen het bezuinigen en inleveren m.i.
Jac (25-4-2015 om 19:44)
De politie heeft gewoon eens zijn werk gedaan. Heel goed van ze, maar moet je ze nu gelijk de hemel in prijzen. Ze kiezen wel zelf voor dit beroep, politie is soms nu eenmaal gevaarlijker dan bvb accountant. Met dit soort goede acties kweek je meer begrip voor een betere CAO dan die stomme sirene en langzaam aan acties.
h (25-4-2015 om 12:37)
En natuurlijk geen gevaarlijk stoffen vrij dat is bij geen ene Brand wel toevallig
Vip (25-4-2015 om 11:00)
Hulde voor de politie! Waar zijn nu alle politiehaters??
t is wat (25-4-2015 om 10:36)
Oh, wat een angst moet je dan voelen als je zo op dat dak zit... Is mijn grootste nachtmerrie. De oorzaak zullen we - net als altijd - wel niet meer horen... Het schijnt dat brand vaak zomaar opeens, vanuit het niets, ontstaat. Erg beangstigend. Sterkte voor de getroffenen!
Cookie-instellingen beheren