Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Belgische duikers onwel bij Kattendijke

Toegevoegd: 14-05-2015, 15.37 uur - Update: 14-05-2015, 16.36 uur
Door: Rolf de Feijter

KATTENDIJKE - Bij een duikongeval bij Kattendijke zijn vanmiddag twee Belgische duikers onwel geworden.

Het incident vond rond 14.00 uur plaats in de Oosterschelde ter hoogte van de Oude Zeedijk. Twee ambulances en een traumahelikopter en de politie kwamen ter plaatse. De slachtoffers, een 43-jarige vrouw uit Brussel en een 53-jarige man eveneens uit België, zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. In één ambulance reed de trauma arts van de helikopter mee.

De traumahelikopter is later bij het ziekenhuis geland om de trauma arts weer op te halen. Volgens de politie werden de twee duikers op zo'n 40 meter diepte onwel. Waardoor dit is gekomen is nog onduidelijk. De politie heeft de duikuitrusting van de twee meegenomen voor onderzoek.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wil Meulenbeg (15-5-2015 om 20:36)
Vroeger dook ik bij de NOB Toen moesten we om te kunnen en mogen duiken in de zeeuwsche wateren een duik vergunning hebben. Die kon Je toen alleen krijgen met de juiste brevetten. Is dat nu niet meer?? Dan is er weer wat controle op de kwaliteit van de duikers.
Een duikende zuiderbuur (15-5-2015 om 11:25)
Gelukkig zijn er toch nog mensen die kunnen relativeren, de hevigste reacties komen natuurlijk van de experten. @Jan, Groot gelijk: Enkel JIJ mag parkeren in andermans buurt, dat anderen in jouw buurt parkeren en ergernis opwekken vind ik echt niet kunnen, zulke egoïsten! @Ronald, misschien eerst jezelf eens op de hoogte stellen van de vaardigheidsproeven welke dienen afgelegd voor je onzin brabbelt! Procentueel ligt het aantal ongevallen extreem laag. Of moeten wij onze Noorderburen misschien ook een extra rijvaardigheidstest laten afleggen omdat er iedere week wel één Nederlander een ongeval heeft in België? @Erik, die duikers draaien zelf op voor de kosten, daar zijn zij allen voor verzekerd. Of bestaan verzekeringen in NL nog niet?
margo (15-5-2015 om 08:16)
En wie betaald dit geklooi van die duikers eigelijk? Het is zowat elke vrije dag en elk weekeinde raak!
edwin (14-5-2015 om 21:52)
Duiken verbieden heeft geen zin... maar binnen je grenzen blijven zou prettig zijn ben zelf ook een duiker en duik heel veel tussen wemeldinge en kattendijke het is er heel mooi onder water maar je moet wel weten waar je mee bezig bent... maar is dat niet met elke sport?? En ja het zijn ook vaak onze zuiderburen maar hoeveel Nederlanders staan er procentueel tussen? Sterkte voor de slachtoffers en hulpverleners.
erik (14-5-2015 om 20:27)
Die belgen zouden ook gewoon eens over moeten stappen op het wereldwijd gebruikte PADI certificeringssysteem. Daar mag je geen eens mee tot 40 meter. Op grotere diepte zijn de gevolgen bij een probleem vele malen hoger. Vaak zijn de belgen bezig voor hun trainingen en moeten ze diepe duiken maken. De oosterschelde is geen plek om jezelf te trainen. De stroming wordt vaak onderschat. Laat de duikers zelf opdraaien voor de kosten. Dan worden (de belgen) hopelijk wat voorzichtiger en gaan ze gewoon niet zo diep.
linda (14-5-2015 om 18:09)
Beste Waarom zouden we deze mensen hun hobby ontnemen, als wij gaan fietsen of iets anders doen en er gebeurd iets dan komen de hulpdiensten toch ook. Aan iedere hobby zit er wel een punt van gevaar.
Cookie-instellingen beheren