Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Professionele ondergrondse hennepkwekerij

Toegevoegd: 07-07-2015, 16.31 uur - Update: 08-07-2015, 10.36 uur
Door: Rolf de Feijter

WALSOORDEN - In de kelder van een vrijstaand huis bij Walsoorden heeft de politie vanmorgen een grote professionele hennepkwekerij aangetroffen.

De kwekerij werd rond 09.45 uur ontdekt. Agenten kwamen deze op het spoor na een tip. In de woning werd de 55-jarige eigenaar van het pand aangehouden. De man woont in Rotterdam. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij is ingesloten. Dinsdagmiddag kreeg hij te horen dat hij langer vast blijft zitten.

De kwekerij werkte als een soort fabriek en bestond uit vier kweekruimten, namelijk een met stekjes, daarna een ruimte die gebruikt werd om de planten te verpotten. Vervolgens werden de planten in de derde ruimte verder opgekweekt. Tot slot kwamen ze in een ruimte waar ze oogstrijp werden gemaakt.

Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Delta stelde vast dat buitenom de meter stroom werd afgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de officier van justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Het bleek te gaan om 750 planten en stekken.

De politie vermoedt dat in de woning vaker hennep is geteeld. Verder heeft Delta het vermoeden dat sinds enkele jaren enkele honderdduizenden kilowattuur stroom is gestolen. Dit wordt verder onderzocht. Delta doet aangifte vanwege de diefstal van de stroom.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
chong (8-7-2015 om 14:03)
het wordt tijd dat mensen nu eens in gaan zien dat wiet niet het probleem is maar de wetten er om heen. en het geld wat er in om gaat . fijne dag verder !!!
Cookie-instellingen beheren