Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 50 km

Illegale kraaienvangkooi Aardenburg

Toegevoegd: 31-07-2015, 11.20 uur
De in beslag genomen kraaienvangkooi.
De in beslag genomen kraaienvangkooi.
© Foto: Omgevingsdienst RUD Zeeland
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - Op een erf in Aardenburg is donderdagochtend een illegale kraaienvangkooi aangetroffen. Dat meldt de Omgevingsdienst RUD Zeeland.

De vondst werd gedaan door een inspecteur van de RUD Zeeland (Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland) en een buitengewoon opsporingsambtenaar van Het Zeeuwse Landschap. Het gebruik van een kraaienvangkooi is verboden op grond van de Flora- en Faunawet.

Voor de gisteren aangetroffen kooi was geen ontheffing verleend. Bovendien zijn kraaien en kauwen beschermde dieren. In de kooi werd een kraai aangetroffen. De kooi is in samenwerking met de politie in beslag genomen. De kraai is vrijgelaten.

Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t is wat (31-7-2015 om 16:10)
Niemand snapt waarom kraaien beschermt zijn... Lelijke beesten die bovendien nog niet mooi kunnen zingen ook... Er zijn er bovendien ook veel te veel van... Niemand zal ze missen.... Ben het dus met iedereen hier eens.... (behalve met Maurice)
willy (31-7-2015 om 15:50)
er moesten veel meer van deze kooien komen ,dan zouden er meer kleine -vogeltjes zijn. die kraaien en eksters houden een ware slachting onder de zangvogels en pluimvee.
marein (31-7-2015 om 15:21)
Er zal iets gedaan moeten worden tegen de toenemende overlast van kauwen en kraaien. Alle kleine zang en siervogels gaan er aan . De kauwen en kraaien zijn echte rovers. S`avonds komen ze hier met honderden slapen in de boomtopen ze maken enorme herrie en schijten alles onder.. Er zijn er nu al zo veel dat de beschermde status wel afgeschaft kan worden.!!!
f (31-7-2015 om 13:39)
Aanpassen die wet! Als we niet opschieten zijn er straks alleen nog maar van die brutale aaseters over (kraai ekster etc) en zijn alle andere vogeltjes verdrongen of uitgestorven... Zoals zo vaak is het groene gedachtegoed weer eens doorgeschoten in haar schijnbaar alwetende wijsheid... mvg,f
zeeuw (31-7-2015 om 13:34)
Ik heb al diverse kauwen de nek omgedraaid, zaten in men kippenren het zijn de criminelen onder de vogels, kleine vogeltjes zie je niet meer , scheit aan de dieren bescherming
vosmeerder (31-7-2015 om 13:00)
dat beschermde moeten ze maar snel opheffen alles zit hier onder de uitwerpselen maardegene die dat beslissen hebben er geen last van in hun appartement maar op de buiten wel net als vroeger gewoon afschieten ze vallen je gewoon aan .
Cookie-instellingen beheren