Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Drietal aangehouden voor stroperij kreeften

Toegevoegd: 05-08-2015, 11.17 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Woensdagmorgen vroeg zijn drie personen op het Sas bij Wilhelminadorp aangehouden met twaalf kreeften en een zeekat.

Agenten zagen rond 01.00 uur een personenauto over de dijk rijden. Deze werd vervolgens door de politie gecontroleerd. In de auto zaten een man (56), een vrouw (50) en een jongen (16), allen uit het Duitse Hannoversch Münden.

De agenten troffen in de auto een vuilniszak met kreeften aan. De scharen van de beesten waren niet afgebonden. Enkele scharen waren afgebroken. Tevens lag er een dode zeekat tussen de kreeften. De agenten hebben samen met de man de kreeften in het water teruggezet.

Het drietal is aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Daar worden ze woensdag verhoord. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt omdat zij de kreeften onrechtmatig hebben verkregen. Ook wordt hen ten laste gelegd dat ze de dieren pijn en letsel hebben toegediend, alsmede het beschadigen en verontrusten van de natuur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
crusader (8-8-2015 om 16:48)
Kind van 16 voor zoiets opsluiten in een gevangenis.. waar zit jullie verstand?? Iets met steeds gevaarlijker wordende politiestaat?
k (6-8-2015 om 17:19)
pijn en letsel bij een kreeft tuurlijk ga met dat beest ook ff naar de spighiater meschien heeft het een trauma voor de rest goed dat daar tegen opgetreden wordt
Kees (6-8-2015 om 00:25)
Stropen is niet goed te praten en de boete kan daarvoor niet hoog genoeg zijn maar om daarvoor mensen op te sluiten in Torentijd inclusief een 16 jarige? Moet niet gekker worden.
Jaap (5-8-2015 om 18:30)
Helaas worden er meer kreeften en ondermaatse visjes gestroopt door onze eigen inwoners, Zeeuwen dus. Ik praat dit niet goed - de boete kan niet hoog genoeg voor deze mensen zijn, maar milieubewustzijn zit meer in de Duitse genen dan in de onze.
Andre (5-8-2015 om 18:13)
Goed zo, aanpakken dat stelende moffentuig.
Lein (5-8-2015 om 17:35)
De Kreeften zijn onnodig pijn en letsel toegediend. Als ze onder toeziend oog van de bobo's, zoals Peys en consorten, levend in het kokende water worden gegooid is geen onnodige pijn?
Cookie-instellingen beheren