Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drietal aangehouden voor stroperij kreeften

Toegevoegd: 05-08-2015, 11.17 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Woensdagmorgen vroeg zijn drie personen op het Sas bij Wilhelminadorp aangehouden met twaalf kreeften en een zeekat.

Agenten zagen rond 01.00 uur een personenauto over de dijk rijden. Deze werd vervolgens door de politie gecontroleerd. In de auto zaten een man (56), een vrouw (50) en een jongen (16), allen uit het Duitse Hannoversch Münden.

De agenten troffen in de auto een vuilniszak met kreeften aan. De scharen van de beesten waren niet afgebonden. Enkele scharen waren afgebroken. Tevens lag er een dode zeekat tussen de kreeften. De agenten hebben samen met de man de kreeften in het water teruggezet.

Het drietal is aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Daar worden ze woensdag verhoord. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt omdat zij de kreeften onrechtmatig hebben verkregen. Ook wordt hen ten laste gelegd dat ze de dieren pijn en letsel hebben toegediend, alsmede het beschadigen en verontrusten van de natuur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RAUSCH (5-8-2015 om 17:21)
Tegen deze lieden gewoon zeggen dat de tijden van 40 - 45 allang afgelopen zijn. Kreeften kan je ook gewoon bij een visboer kopen. Stelen gaat zeker om de kik. Zoals al geschreven: te voet naar huis, natuurlijk eerst een gevoelige boete aftikken.
P.Stoel (5-8-2015 om 15:28)
Ik heb nooit geweten dat Duitsers zulke liefhebbers waren. Ze lopen altijd wel ergens te snacken.met een een of andere worst of frietje.
Jan (5-8-2015 om 14:49)
geweldig. zonder auto met de trein naar huis. anders zal de boete nooit worden betaald
Cookie-instellingen beheren