Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel rook bij uitslaande brand in loods

Toegevoegd: 07-01-2016, 12.45 uur - Update: 07-01-2016, 14.28 uur
Door: Manfred Berrevoets

HOENDEKENSKERKE - In een loods in Hoedekenskerke heeft donderdag een felle uitslaande brand gewoed. Bij de brand is asbest vrijgekomen.


De brand ontstond rond 12.30 uur in de loods aan de Molenstraat. De brandweer heeft drie blusvoertuigen, een ladderwagen, een waterwagen en een Snel Interventie Voertuig (SIV) ingezet. Er is opgeschaald naar 'grote brand' vanwege de waterwinning. Voor de zekerheid staat een ambulance stand-by.

De brand woedde in een oudere loods welke grotendeels is afgebrand. Op het dak lagen asbest golfplaten. De brandweer is nu aan het kijken of er asbest vrijkomt en wat de eventuele verspreiding in de omgeving is. Vanwege de windrichting is de verwachting dat mogelijk alleen in de directe omgeving en het weiland dat naast de loods ligt eventuele asbestdeeltjes terecht gekomen zijn. Woningen in de buurt lopen volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland geen gevaar.

De weg is ter plaatse afgezet vanwege de verkeersveiligheid omdat door de inzet van de voertuigen van onder andere de brandweer het verkeer er niet langs kan. Rond 13.45 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Het nablussen en het onderzoek naar eventuele verspreiding van asbestdeeltjes zal nog enige tijd in beslag nemen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan van Spankeren (7-1-2016 om 22:48)
ik weet dat er een aantal als stalling gebruikt voor auto's en goederen gebruikt, de schadepost loopt dan toch best wel op Wim, in hoever een en ander verzekerd is weet ik niet, blijft onverlet dat er redelijke schade is ontstaan voor eigenaren en mogelijke verzekering maatschappijen, ook het verlies van caravans kan een aardige schadepost zijn en doet er niet aan af of het gebouw oud of nieuw was. .
alex (7-1-2016 om 21:43)
ben zelf huurder van een van de boxen maar waar de caravans stonden was een andere rij de rij waar de brand is ontstaan waren verhuurt ook mijn box zat in die rij en zo slecht waren die niet waar de caravans stonden was hij aan het verbouwen dus geen dingen roepen als je het niet zeker weet mijn box was prima eigenlijk heel die rij die af gebrand is dus om zomaar maar te roepen was in slechte staat slaat ook nergens op
nico (7-1-2016 om 21:27)
alle loodsen waren verhuurt en stonden vol met spullen, waarschijnlijk is kortsluiting de oorzaak geweest. de brand is ongeveer in het midden begonnen en heeft zich razendsnel verspreid maar er zijn nog net op tijd 2 paarden uit de wei gered, waar de wind heen waaide.
wim (7-1-2016 om 18:51)
Ik dacht dat er nog een gedeelte verhuurt word voor caravans maar het grootste gedeelte was in een slechte staat omdat er geen gebruikt meer van werd gemaakt
Cookie-instellingen beheren