Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie traceert baasje achtergelaten hond

Toegevoegd: 15-01-2016, 21.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft achterhaald wie de eigenaar is van één van de twee honden die de afgelopen weken op Walcheren werden vastgebonden en achtergelaten.


Woensdag plaatse de politie op Facebook een oproep met daarbij foto's van twee viervoeters. De dieren waren achtergelaten en de politie zocht de baasjes. Op 30 december werd bij Fort Rammekens in Ritthem een bruin met witte Stafford aangetroffen. Op 12 januari werd bij het Stadhuisplein in Vlissingen een kruising van een Mechelse Herder achtergelaten.

De politie weet inmiddels wie het baasje van de Stafford is. De dierenpolitie gaat verder onderzoek doen. Wie de eigenaar van de andere hond is nog niet zeker. "Over het baasje van de kruising Mechelse Herder willen we graag nog meer informatie", aldus de politie.

Mensen kunnen tips doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Zie ook:
Eigenaren achtergelaten honden gezocht  (13-01-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (16-1-2016 om 01:51)
Ik begrijp nooit dat iemand zo iets kan doen. Zorg dan via het asiel dat zij zorgvuldig herplaatst kunnen worden. Ik mag toch hopen dat deze figuren geen enkel recht meer op deze honden hebben om elk risico uit te sluiten. Het wordt hoog tijd voor de wettelijke mogelijkheid om een houdverbod op te leggen. Hopelijk wordt voor allebei de honden een fijn, leuk en liefdevol thuis gevonden waar zij veilig en gezond oud kunnen worden.
bird (15-1-2016 om 22:55)
Hoe is het mogelijk dat dit soort figuren bestaan!! De ene mens huilt zijn ogen uit zijn kop als je na jaren afstand moet doen van zijn geliefde huisdier door ziekte of dood en de ander laat zijn dier, die volledig afhankelijk is van dat door en door verrotte persoon, volkomen hulpeloos ergens zomaar achter, al dan niet vastgebonden aan een touw!!!!Ik wens dit soort figuren de ergste ziekte toe en hoop dat ze dan, net als hun dieren aan hun lot worden overgelaten!
jolanda (15-1-2016 om 22:41)
goed werk,om de foto's op internet te zetten....heren van de politie. Nu het baasje als extra straf een week aan die zelfde boom zetten.
ZEEUW (15-1-2016 om 22:01)
De naam en plaats bekend maken, dan krijgt hij een leuk leven.
Cookie-instellingen beheren