Weerbericht:
Vrij zonnig en warm zomerweer, morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man drinkt 12x te veel en rijdt in sloot

Toegevoegd: 16-01-2016, 07.35 uur - Update: 16-01-2016, 15.45 uur
Door: Roland de Jong

VOGELWAARDE - Bij de Provincialeweg (N290) bij Vogelwaarde is vrijdagavond een auto in een sloot beland. De bestuurder bleek volgens de politie maar liefst 12 keer te veel gedronken te hebben.

Het ongeluk gebeurde rond 22.10 uur. Er werd een ambulance opgeroepen maar de man, een 39-jarige Terneuzenaar, liep geen ernstig letsel op. Een getuige vertelde de politie dat de bestuurder van het voertuig een stukje terug rechtdoor over de rotonde was gereden waarna hij bij het verlaten van de volgende rotonde tegen een verkeerspaal reed en in een sloot belandde.

De Terneuzenaar, een begginend bestuurder, rook bij aankomst van de agenten sterk naar de alcohol en is daarom aangehouden. Op het politiebureau is van hem een alcoholtest is afgenomen. Daaruit bleek dat de man maar liefst 12 keer te veel had gedronken.

De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en wordt opgestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
edwin (16-1-2016 om 22:22)
auto n beslag nemen en naar een afkickkliniek voor alcoholverslaving.uiteraard door deze persoon zelf te betalen
Panda (16-1-2016 om 19:08)
Mensen moeten zelf wijzer wezen. Wanneer je iemand dood rijdt ben je verder van huis 1 mensen leven. Vele nabestaanden, en zelf heb je ook levenslang wroeging. sommige mensen zullen het nooit leren. ALCOHOL EN VERKEER GAAN NIET SAMEN!!!
Ik met mijn mening (16-1-2016 om 17:23)
Mijn mening is dat de regelgeving omtrent alcohol en verkeer niet deugd. 0,0 promille voor alle bestuurders. Drink je wel en ga je rijden direct rijbewijs inleveren voor 2 jaar ongeacht je beroep. Bij een 2e keer nooit meer terug geven. Want als je drinkt en gaat rijden ben je bewust bezig om een ander letsel te kunnen aanbrengen of nog erger iemand dood te rijden. Is in mijn ogen minimaal een artikel 5 of poging tot mishandeling cq doodslag. Zo ook met drugs achter het stuur direct inleveren dat rijbewijs want je bent het niet waard. Dit is mijn menig ben je het daar niet mee eens, lekker belangrijk. Kijk naar de ongeval cijfers.
kees (16-1-2016 om 14:15)
Aangezien het een beginnend bestuurder is zou ik hem een cursus alcohol en verkeer geven die verplicht is en duur. En 5 jaar rijontzegging
Terneuzenaar (16-1-2016 om 11:03)
Hier heb je het weer, start alcohol controles vanaf 18:00 uur 's avonds al, op diverse locaties. Hoeveel schade had voorkomen kunnen worden als deze zuiplap onderweg al was aangehouden? Zet desnoods de welbekende parkeerwachters (BOA's) op locaties neer waar men moet blazen, en tevens een drugs onderzoek in de auto.
Jan (16-1-2016 om 09:48)
dat hij te veel gedronken heeft en toch gaat rijden, dat is niet erg slim maar een beginnend bestuurder? toch wel een heel rare uitvinding hoor. moet je eerst vijf jaar rijden en drinken, voordat je een geroutineerd bestuurder bent en mag je dan plotseling meer drinken? dat slaat toch werkelijk nergens op