Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 13 km

Sinterklaasintocht Oost-Souburg goed verlopen

Toegevoegd: 19-11-2005, 16.59 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

OOST-SOUBURG - Sinterklaas is alweer even in het land, maar vandaag bezocht hij Oost-Souburg. Alhoewel één piet overboord was gevallen tijdens de reis kwam de stoomboot netjes op tijd aan.

De goedheiligman werd in Souburg welkom geheten door een wethouder van de gemeente Vlissingen. Ongeveer veertig pieten waren op de boot meegevaren om samen met de inwoners van Oost-Souburg, Groot-Abeele en Ritthem de intocht te vieren.

Pieten dansten samen met een groep kinderen en ook het publiek deed actief mee om het geheel tot één groot feest te maken. Nadat de sint twee rondjes langs de kinderen had gelopen besteeg hij zijn paard. Daarna vertrok hij, gevolgd door een grote stoet pieten en kinderen in de richting van een kerk om aldaar het feest voort te zetten.

De kinderen uit de gemeente Vlissingen hebben overigens dubbel feest: zij kunnen op 30 november een echte pietengymles krijgen. Alle kinderen tussen 4 jaar en 8 jaar zijn die dag van 15.00 tot 16.30 van harte welkom in sportzaal van Duyvenvoorde in Oost-Souburg.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren