Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Redders KNRM oefenen evacuatie met helikopter

Toegevoegd: 31-05-2005, 22.55 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
VEERE - De bemanning van de Zeeuwse KNRM-reddingsstations hebben dinsdagavond geoefend hoe zij het snelste en het gemakkelijkste een vaartuig kunnen verlaten in geval van nood. Tijdens de oefening vond deze evacuatie plaats door middel van een helikopter.


Rond zeven uur startte de oefening op de Noordzee. Aldaar oefenden de bemanningsleden van de Bressiaanse reddingsboot Zeemanshoop samen met de collega's van het reddingsstation in Cadzand. Zij voeren met de reddingboot Winnifred Lucy Verkade-Clark naar de oefenlocatie. De helikopter, een Lynx-helikopter van het Marinevliegkamp de Kooy in het Noord-Hollandse Den Helder, heeft aldaar diverse bemanningsleden van boord gehaald en vervolgens weer afgezet.

Daarna maakte de helikopter een tussenstop op vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden, waar de helikopter weer is voorzien van de nodige brandstof. Na deze tankbeurt is de helikopter naar het Veerse Meer gevlogen om aldaar te oefenen met de redders van het KNRM-reddingstation in Veere. Diverse bemanningsleden werden aldaar van de reddingboot John Stegers gehaald en vervolgens afgezet op een groot plateau.

Naar verluid is de oefening goed verlopen en zijn de deelnemers tevreden over de ervaringen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren