Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie helpt gewonde hond op A58

Toegevoegd: 16-04-2016, 20.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond een aangereden hond met spoed naar een dierenarts gebracht. De hond was bij zijn baasje ontsnapt en liep over de snelweg A58 waar het dier werd aangereden.


Toen de politie ter plaatste kwam leefde de hond nog wel maar was zwaargewond. Omdat de dierenambulance vanuit Westkapelle moest komen heeft de politie de hond in een politiebus met spoed naar een dierenarts in Middelburg gebracht. Hij is toegedekt met een warmtedeken. Zijn ogen stonden al afwezig en de ademhaling was zeer snel en oppervlakkig.

De dierenarts stond de politie al op te wachten. De hond is zo snel mogelijk behandeld maar overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De eigenaar van de hond is naar de dierenarts gekomen en opgevangen door de hondengeleiders van de politie waarna hij afscheid kon nemen van zijn hond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (17-4-2016 om 00:49)
"...het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven..." (Art 3 Pw 2012). Goed dat de politie dàt ook doet. Ook voor een hond en zijn baasje. Jammer dat het dier het niet heeft overleefd...
Bird (17-4-2016 om 00:27)
Wat vreselijk voor de hond en de eigenaar. Veel sterkte met dit verlies!
Erik (17-4-2016 om 00:01)
Goed werk politie mensen. Triest dat de hond het niet heeft overleefd. Sterkte voor het baasje, bazinnetje en iedereen die de hond heeft gekend :-(
P (16-4-2016 om 21:41)
Arm beest, mooi dat de politie het dier toch nog naar de dierenarts bracht ipv te wachten op de dierenambulance. Rust zacht viervoeter
Jeroen (16-4-2016 om 21:30)
Wat triest, in de eerste plaats natuurlijk voor de hond en ook voor de eigenaar. Het zal je maar gebeuren dat je geliefde trouwe vriend zo om het leven komt. Blijkbaar heeft iedereen zijn best gedaan om hem te redden, maar bleek het helaas te laat te zijn.
Ad polvliet (16-4-2016 om 21:21)
Tis zonde,wens de eigenaars veel sterkte toe,netjes van de politie trouwens!!!
Cookie-instellingen beheren