Chaos door losgebroken stieren Terneuzen

Toegevoegd: 09-05-2016, 21.49 uur - Update: 09-05-2016, 23.09 uur

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Enkele losgebroken stieren hebben maandagavond in Terneuzen voor chaos gezorgd. Eén persoon is gewond geraakt.

De eerste melding over de losgebroken dieren kwam rond 20.30 uur binnen. Eén van de twee stieren was aardig wild en beschadigde onder meer auto's. Dat gebeurde in de omgeving van de Guido Gezellestraat.

Agenten konden de dieren niet vangen en het verkeer werd flink verstoord. De politie deed daarom rond 20.40 uur via Burgernet een oproep aan Terneuzenaren om binnen te blijven. Ook werd geadviseerd om dezeker niet zelf de stieren te gaan benaderen of opjagen. In de tussentijd viel zeker één van de stieren ook de politie aan. Er zou daarom ook door de politie op de dieren zijn geschoten.

Rond 21.45 uur waren de beide stieren verdoofd. Hiervoor was een dierenarts opgetrommeld. In de tussentijd was ook al een ambulance opgeroepen omdat iemand gewond was geraakt die had geprobeerd de stieren te vangen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van het letsel is niets bekend.

Schade
Hoeveel auto's precies schade hebben opgelopen en hoe groot die is, is nog niet bekend. De politie heeft ook nog niet met alle gedupeerden gesproken. Mensen die schade hebben kunnen morgen bellen met 0900-8844.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wasvrouwtje (10-5-2016 om 19:23)
Ik ben gewoon dierenliefhebber en realistisch. In Spanje zijn stieren nog stuk gevaarlijker dan alleen hier in Nederland. En Piet, hoe kwam het dat de stier je ging pakken? Had je rode overhemd aan? En was je zwaar gewond dan? Dan bof je dat je goed bent terecht gekomen.
Piet Fase (10-5-2016 om 18:14)
Wasvrouwtje weet dus echt niet wat zo n stier kan aanrichten,een stier van deze grote kan een volwassen mens doden want dit zijn dus geen kalfjes meer. Op 40 jarige leef tijd ben ik een keer gepakt door zo een stier,en ik kan dit alleen navertellen omdat ik niet alleen was.Dus niet te sentimenteel doen want een kwade stier is een doder.
Wasvrouwtje (10-5-2016 om 16:24)
Ik heb het filmpje gezien. Ik vind het afschuwelijk hoe de jonge stieren die in feiten nog kalfjes zijn zo ruw worden behandeld. Hun horen gewoon bij hun moeder in de wei.
marina (10-5-2016 om 12:12)
Ben ik blij dat ik niet in Terneuzen woont. Er gebeurd de laatste tijd rare dingen in Zeeland
Ger (10-5-2016 om 08:43)
WoW wat eencommotie! Waarom niet gewoon de weg afzetten en een boer en een dierenarts bellen. Beetje absurd hoor om deze beesten die in paniek zijn nog meer gestressd te maken. En schieten? Te erg! Ikvind het meer dierenmishandeling.
Dieren liefhebber. (10-5-2016 om 08:28)
Stiertjes. Het zijn nog jonge dieren. Ik stond zondag oog in oog met stieren van 1600kg. Daar kijk je wel even anders naar. En werd je bijna bang van. Deze jonge dieren wilde even lekker van de vrijheid genieten.