Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meeste Zeeuwse woningbranden in koophuizen

Toegevoegd: 11-07-2016, 15.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In tegenstelling tot de landelijke trend vinden de meeste woningbranden in Zeeland niet plaats in huurhuizen maar in koopwoningen. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland, die onderzoek deed naar de oorzaak van woningbranden.


In Zeeland vonden in de periode van 1 december 2015 tot 1 juli 2016 104 woningbranden plaats. Veruit de meeste woningbranden - 25 in totaal - vonden plaats in de gemeente Terneuzen. "De schoorsteen was met 31 branden in het afgelopen halfjaar de meest voorkomende ontstaanslocatie", zo zegt een woordvoerder. Landelijk gezien ontstonden woningbranden juist het vaakst in de keuken.

Volgens de Veiligheidsregio is het onderzoek waardevol. "Door een goede evaluatie van eerdere incidenten kunnen de primaire processen risicobeheersing en incidentbestrijding kwalitatief versterkt worden. Daarnaast geeft het brandonderzoek belangrijke feitelijke input voor de voorlichtingsactiviteiten van de Veiligheidsregio", aldus een woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t Is wat (11-7-2016 om 21:00)
Ben ik mee eens "open haard roken veroorzaakt kanker". Zomers moet je raam dicht vanwege bbq dampen en s winters vanwege open haarden.. Afschaffen die ongezonde "gezelligheid"..
Open haard roken veroorzaakt kanker (11-7-2016 om 17:46)
Dat komt vast doordat huurhuizen over het algemeen geen middeleeuwse vuurplaats hebben. Deze luxe der dure huizen kost de hele gemeenschap dus geld, en ook voor diegene die helemaal geen haard hebben. Daarbij wordt iedereen extra belast wegens de uitstoot broeikasgassen, Die zeker bij een haard enorm zijn. Reken daar bovenop nog eens de extra ziektekosten voor de buren die het veroorzaakt en de kosten van dat gezellig lekker goedkoop stoken zijn buitensporig te noemen. Extra belasting voor open haarden e.d. zou verplicht moeten worden.
Cookie-instellingen beheren