Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Ravage bij ernstig ongeluk Bathseweg Rilland

Toegevoegd: 06-10-2016, 19.57 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Bij een eenzijdig ongeluk in de bebouwde kom van Rilland is vanavond een grote ravage ontstaan. Twee personen raakten zwaargewond.


De slachtoffers zaten in een personenauto die over de Bathseweg reed. Toen de bestuurder het dorp naderde, verminderde deze volgens omstanders onvoldoende vaart. Het voertuig werd via de rotonde op de kruising met de Saaftinghestraat gelanceerd.

Hierna belandde het tegen de gevel van een woning. Deze raakte beschadigd. Door de klap ontstonden scheuren in de muren en werd een zonnescherm van de gevel gerukt. De auto schoot hierna via andere tuinen door richting een geparkeerde auto. Enkele hekwerken werden hierbij vernield. De auto kwam uiteindelijk op zijn kop tot stilstand tegen de geparkeerde auto.

De brandweer werd opgeroepen om de beide inzittenden uit het voertuig te halen. Hiervoor werden onder meer een deur en de kofferbak opengeknipt. Naast de ambulancedienst kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. De beide slachtoffers zijn echter over de weg naar het ziekenhuis gebracht.

De politie sloot na het ongeluk direct de straat af. De brandweer zette zeilen neer. Inmiddels is de politie gestart met een sporenonderzoek.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (8-10-2016 om 15:24)
Aan A58. Beste A85 ik ,Ja-Ja, ben het volkomen met u eens. Maar schijnbaar mag je van vele niet je mening zeggen, ook al komt die het dichts bij de waarheid.
Zeeuwse showride (8-10-2016 om 10:25)
@Panda. Ja als je onwel wordt kun je onbewust het gaspedaal dieper indrukken afhankelijk van in welke versnelling je rijdt (of misschien rij je zelfs wel automaat) kan de snelheid aardig toenemen. Voorbeeld met mijn wagen, die haalt ruim 90km/u in z'n 2de
A58 (7-10-2016 om 13:29)
Ik had het inderdaad verkeerd ingeschat. 98% van de ongelukken komt door eigen toedoen en helaas heb ik het verkeerd ingeschat. Geluk bij een ongeluk dat er niemand over straat liep of fietste. Sterkte voor het desbetreffende persoon!
panda (7-10-2016 om 12:00)
Kan, dat deze persoon onwel is geworden, maar gaat je auto dan met zo'n snelheid rijden, dat hij zoveel ravage aanricht??/ gelukkig geen andere ongelukken veroorzaakt dan alleen blik en andere matriele schade.
A. Jacobse (7-10-2016 om 09:53)
#A58 volgens andere berichten is de persoon onwel geworden. Dus dat heb je dus verkeerd ingeschat.
Vlissinger (7-10-2016 om 09:13)
@A58, knap dat je aan de hand van foto's meteen kunt zeggen wat er gebeurd is. Stel, de persoon naast de bestuurder was aan het slapen en de bestuurder zelf werd op het stuk RECHTE weg vlak voor de rotonde onwel etc. Wat is dan je oordeel? Volgens mij moet je het meer in die richting zoeken gezien de snelheid waarmee dit gebeurd is. Een kind kan nog zien dat je met zo'n snelheid die rotonde onmogelijk kunt nemen en gezien de schade aan de rotonde heeft hij niet eens ingestuurd want er staan geen slip sporen op foto 25.