Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand hotel blijkt erg mee te vallen

Toegevoegd: 22-11-2016, 16.26 uur - Update: 22-11-2016, 16.52 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandweer is vanmiddag met flink wat materieel uitgerukt naar een melding van een grote brand in een hotel in Middelburg. Al snel bleek de situatie erg mee te vallen.


De eerste melding kwam rond 15.35 uur binnen als zijnde een automatisch brandalarm bij hotel The Roosevelt aan de Nieuwe Burg. Binnen een minuut werd opgeschaald naar middelbrand en nog een minuut later werd al opgeschaald naar grote brand. Dit resulteerde in de oproep voor drie tankautospuiten en een ladderwagen. Voor de komst van de brandweer was het pand ontruimd.

Er bleek sprake te zijn van een kleine schoorsteenbrand. Deze had een kamer op de tweede verdieping vol rook gezet. De brandweer heeft brandend materiaal uit een open haard gehaald en afgeblust. De inzet van één tankautospuit en de ladderwagen bleek voldoende om de brand te bestrijden. Even na 16.00 uur was de brand uit. Er kwam ook een ambulanceteam ter plaatse maar dit kon al snel weer terugkeren toen bleek dat er niemand gewond was geraakt.

De brandweerploeg van de post Torenweg is nog wel ter plekke geweest maar kon al snel weer terugkeren. De andere opgeroepen ploeg, die van de post President Rooseveltlaan, is niet meer ter plaatse geweest. De Veiligheidsregio Zeeland verklaart de snelle opschaling door de "grote vuurbelasting, de locatie van het pand en de krappe dagbezetting".


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (23-11-2016 om 16:06)
Voor een brandje rukken drie brandweerauto's , een ambulance en minimaal 2 politieauto's uit > Lijkt een van rijkswege gesubsidieerd rampenbeheersing. Geldverslindend , maar toont weer eens aan een falende leiding bij de veiligheidsregio.
Brandweerman (23-11-2016 om 14:32)
@ Henkie, dagbezetting op Middelburg Stromenweg is gegarandeerd. Daar zit overdag altijd een ploeg voor de eerste uitruk. De andere gealarmeerde posten kampen inderdaad af en toe met een krappe dagbezetting, zoals veel posten in zeeland.
Henkie (22-11-2016 om 18:31)
Toch een krappe dagbezetting dus!
Cookie-instellingen beheren