Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 41 km

Grote verkeerscontrole in Terneuzen

Toegevoegd: 24-11-2016, 15.10 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Dinsdag heeft de politie een grote controleactie gehouden in Terneuzen. Diverse teams van de politie werkten hierbij samen met de Belastingdienst, Belastingdienst motorrijtuigenbelasting en de Douane.


Tussen 15.30 en 21.00 uur werd er gecontroleerd op de Herbert H. Dowweg, de Mr. F.J. Haarmanweg en bij het busstation aan de Buitenhaven in Terneuzen. Door de politie werden 80 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Wel werden openstaande boetes geïnd. In totaal hebben twee personen samen een bedrag van 365 euro betaald.

Verder werd een bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs, twee voor het niet dragen van de gordel, een voor het rijden in een onverzekerde auto en een voor het niet handsfree bellen. Ook werd een proces-verbaal opgemaakt voor het niet voeren van verlichting op een Atlas kraan en voor de wet Wapens en Munitie. Iemand vervoerde een pijl en boog niet op de voorgeschreven wijze in zijn auto. Ook werd een bekeuring gegeven voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Door de Belastingdienst werden acht voertuigen direct afgevoerd en op drie werd beslag gelegd. Ook werd 27.000 euro aan achterstallige betalingen geïnd. Door de medewerkers van de Motorrijtuigenbelasting werden negen naheffingen voor buitenlandse kentekens gevorderd. In totaal voor een bedrag van 13.500 euro.

Een automobilist die met een handelaarskenteken reed werd beboet. Ook werden 29 buitenlandse identiteitsdocumenten gecontroleerd op vervalsingen, maar deze bleken allemaal in orde. In totaal passeerden 6986 voertuigen de ANPR-auto.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren