Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 64 km

OM: 'Man zette aan tot overval McDonald's'

Toegevoegd: 15-12-2016, 21.31 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als het aan de officier van justitie in Middelburg ligt, verdwijnt de 29-jarige G. M. uit Middelburg voor twee jaar achter slot en grendel. Hij zou twee anderen hebben aangezet tot een mislukte overval op de McDonald's in zijn woonplaats.


Rond 02.30 uur 's nachts probeerden twee 16-jarige jongens uit Hulst en Sint Willibrord het filliaal van de fastfoodketen aan de Bosschaartsweg te overvallen. Ze hoopten bij het restaurant veel geld te kunnen halen. Met een bivakmuts op en met een mes in de hand probeerden ze binnen te dringen. Veel verder kwamen ze niet, want dankzij een medewerker namen de twee de benen om later in de bosjes door een politiehond te worden ontdekt.

Volgens de twee jongens had M. hen als het ware gedwongen de overval te plegen. Hij had ze aangekeken en door de manier waarop dat gebeurde waren ze zo bang geworden dat ze besloten de overval uit te voeren. M. ontkende in alle toonaarden. Dat ze zich in zijn woning hadden verkleed klopte wel, maar de spullen hadden ze zelf meegenomen.

En de overval was volgens M. sowieso een slecht plan met weinig kans van slagen. Hij kon het immers weten want hij had zelf bij de McDonald's gewerkt. Geld viel er nauwelijks te halen want alles werd afgestort en er kon verder niemand bij het geld. Dat de verklaringen van de jongens lijnrecht tegenover de zijne stonden was voor hem simpel: "Ze willen me erin luizen. Ze liegen."

Uitspraak 29 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
charon (18-6-2017 om 10:08)
Hij is in hoger beroep vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs dat hij echt de jongens heeft aangezet om dit te doen. En krijgt vervolgens een schadevergoeding voor het onterecht vast te hebben gezeten (bijna 9maanden) voor elke dag krijgt hij 175,00 euro. Hij is inmiddels weer vrij
Iemand (21-12-2016 om 14:31)
Zou me niks verbazen weet wie ze bedoelen met g.m en die heeft veel meer op zn kerfstok als jullie denken en krijgt alles voor elkaar en in dreigen is hij heeellll goed
Ik (17-12-2016 om 17:31)
@Hamburlger: Ik weet het nog goed. Je rende toen hard weg!
Markush (17-12-2016 om 12:37)
Het zal je maar gebeuren.
Hamburlger (16-12-2016 om 14:56)
Sukkels...toen ik 16 was gingen m'n maatjes en ik regelmatig op de vuist met de "mannen" die in de Hooizolder tof deden,niemand bepaalt wat ik moet doen voor mij! En nu proberen die snotneuzen de schuld ergens anders te leggen, wss omdat hun advocaat dat aanraadt! stakkers!
JanDoedel (16-12-2016 om 07:59)
Wat een gelul gewoon allemaal 2 jaar de bak in. 16 jaar begin je je leven goed ga er maar eens over nadenken.
Cookie-instellingen beheren