Weerbericht:
Vandaag en morgen stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Inzittende uit auto te water gehaald Sas van Gent

Toegevoegd: 21-12-2016, 22.44 uur
Door: Manfred Berrevoets

SAS VAN GENT - Op de Westkade (N252) in Sas van Gent is woensdagavond een auto door de vangrail geschoten en in het water beland. Eén persoon is door de brandweer uit het voertuig gehaald.


Het ongeval gebeurde rond 18:45 uur ter hoogte van de kruising met de Zandstraat. De auto kwam na de klap in het Zijkanaal terecht. De brandweer heeft twee duikteams ingezet voor de zoekactie naar eventuele slachtoffers. Ook een hoogwerker en twee tankautospuiten assisteerde hierbij.

Rond 19.25 uur is er door de brandweer een slachtoffer uit het water gehaald. Deze is naar de kant gebracht en behandeld in een ambulance. Een trauma-arts uit België was ter plaatse voor medische assistentie. De gewonde is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer heeft nog verder gezocht naar eventuele andere inzittenden, maar deze zijn niet meer aangetroffen. De auto is later vanavond door een boot van Rijkswaterstaat uit het water getakeld en op de kant gezet. Een bergingsauto heeft hem vervolgens weggesleept.

De politie start een onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Het scheepvaartverkeer is in eerste instantie stilgelegd. Later mochten boten weer doorvaren met aangepaste snelheid.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (22-12-2016 om 01:03)
Jammer dat de werknemers van bedrijven gelegen aan de Westkade tussen de rotonde bij Sas en plaats incident rond 21:00-21:30 uur in eerste instantie het bos in werden gestuurd. Een definitieve afsluiting van de Westkade tussen Nijverheidsweg en plaats incident was wellicht ook een optie geweest? Misschien een tip voor een volgende keer? Verder goed werk van alle hulpverleners! Ik hoop dat het slachtoffer er weer goed boven op komt na 30 minuten in het koude water gelegen te hebben. Sterkte voor het slachtoffer, diens familie en de hulpverleners ter plaatse!
Cookie-instellingen beheren