Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote binnenbrand aan Visserijweg in Colijnsplaat

Toegevoegd: 26-06-2006, 01.23 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

COLIJNSPLAAT - In de visafslag van Colijnsplaat heeft in de nacht van zondag op maandag een grote, uitslaande brand gewoed. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

Rond kwart voor één brak door nog onbekende oorzaak brand uit in enkele loodsen van de visafslag aan de Visserijweg. Direct gaf de alarmcentrale het sein "middelbrand". Al snel werd opgeschaald naar "grote brand".

De hulpverleners spraken van een zogeheten "GRIP 2-situatie" aangezien er bij de brand asbest vrijkwam. Om de verspreiding van de asbestdeeltjes te voorkomen is veel bluswater gebruikt en ook is een schuimlaag aangebracht.

De brand was rond vier uur volledig onder controle. Met geluidswagens heeft de politie mensen in de omgeving gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. Maandag heeft de gemeente alle inwoners van Colijnsplaat een brief gestuurd met daarin meer informatie over de brand.

Geen groente en fruit uit eigen tuin
De brandweer en de gemeente verwachten niet dat er gevaar is voor de volksgezondheid. De gemeente raad mensen in een straal van 200 meter rond de Visserijweg echter wel aan geen groente of fruit uit eigen tuin te eten. Mensen die in het betreffende gebied hebben gelopen wordt aangeraden hun schoenen uit te trekken als zij naar binnen gaan en vervolgens de vloer en de schoenen grondig schoon te maken.

Tijdens de opruimwerkzaamheden zijn de Oostzeedijk, de Irenestraat, de Oosthavenstraat en de Kruisstraat afgezet. Het bedrijf Van Damme is ingeschakeld om de asbest op te ruimen. Hoe lang dit gaat duren is nog niet bekend.


Brandweerinzet
Vanuit Kamperland (4732), Colijnsplaat (4733) en Wolphaartsdijk (4746) zijn blusvoertuigen ingezet om de brand te bestrijden. Vanuit Zierikzee is de ver-bindings-/commandwowagen 4293 ingezet. De brandweer van Goes is ter plekke met de autoladder 4750 en een haakarmvoertuig.

De vrijwilligers van de brandweerpost Olympiaweg uit Vlissingen zijn ingezet om met het haakarmvoertuig 4561 de ademluchthaakarmcontainer (4388) ter plaatse te brengen. De collega's van Borssele (4768) zijn opgepiept om de commandohaakarmbak (4290) op te halen in Vlissingen en vervolgens naar de brand te brengen.

Zoals gebruikelijk bij een grote brand werd de Officier Van Dienst Geneeskundig (OVD-G) ingelicht en stond er een ambulance stand-by.

Omwonenden met vragen kunnen bellen met het gemeentelijke telefoonnummer 0113-377377.

FOTO'S VOLGEN


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren