Weerbericht:
Overdag grijs en af en toe (mot)regen, vrijdag meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Geen luchtalarm in groot deel van Zeeland

Toegevoegd: 06-02-2017, 16.13 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In een aantal Zeeuwse gemeenten is vandaag om 12.00 uur het luchtalarm niet afgegaan door een technische storing.

De sirenes waren niet te horen in de gemeente Borsele, Goes, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Sluis, Veere en Vlissingen. Ook werkte één sirene in de gemeente Terneuzen (in Biervliet) niet en evenmin ging de sirene op de Oosterscheldekering.

De sirenes in Zeeland zijn gekoppeld aan drie zenders. Bij het testen worden alle drie de zenders geactiveerd. Het blijkt nu dat één zender niet heeft gewerkt. Het signaal is wel uitgezonden vanuit de meldkamer van Veiligheidsregio Zeeland, maar is niet ontvangen door de palen. Er wordt nu uitgezocht wat de oorzaak hiervan is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
has (7-2-2017 om 12:17)
@@has: gevaar = risico x gevolg
Herrie (6-2-2017 om 18:35)
Binnenkort worden ze toch afgeschaft las ik laatst.
@has (6-2-2017 om 16:57)
@has Gevaarlijkste fabriek? veiligste fabriek, wel eens naar andere industrie gekeken? het veiligheids niveau is voor de contractors zelfs storend hoog
has (6-2-2017 om 16:31)
Geen luchtalarm in Borsele. Een schande dat dit mogelijk is bij 's Neerlands gevaarlijkste fabriek: de kerncentrale.