Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie arresteert groep hennepkwekers

Toegevoegd: 21-02-2017, 09.51 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een onderzoek naar hennepkwekerijen zijn vanochtend in Vlissingen twee mannen opgepakt. Ook in Amsterdam werd een arrestatie verricht. Vandaag zijn twee wietplantages ontmanteld. Eerder werden al zes andere kwekerijen ontruimd.

Aan de aanhoudingen is volgens de politie een uitgebreid onderzoek van de recherche voorafgegaan. “Zes maanden geleden startte de recherche een onderzoek naar de verdachten. Dat gebeurde nadat informatie binnen was gekomen dat de mannen in kwestie erg actief waren in de hennepkweekbranche”, zo zegt de politie.

Inmiddels was er genoeg bewijs verzameld om de zaak voor te leggen aan een rechter en daarom werden de drie vanochtend vroeg aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Amsterdam, een 30-jarige man uit Vlissingen en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De politie heeft hennepkwekerijen geruimd in de Simon de Vliegerlaan in Vlissingen en in de Marcus de la Palmastraat in Middelburg. Hierbij zijn respectievelijk een 23-jarige man uit Ulvenhout en een 22–jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden.

De twee nu ontdekte kwekerijen sluiten de rij van eerdere ruimingen in deze zaak: vier in Vlissingen, één in Middelburg en één in Yerseke. Het onderzoek is echter nog niet afgerond en volgens de politie worden meer aanhoudingen dan ook niet uitgesloten. Alle verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.

De drie hoofdverdachten worden vrijdag aan de Rechter-commissaris voorgeleid.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (21-2-2017 om 13:34)
Een rondje vliegen met een helikopter met een warmte camera en moet je dan eens zien wat er aan het licht komt want als ze s,nachts een persoon die zich verstopt kunnen zien moet dit ook lukken .Ook auto,s die s,nachts op industrieterreinen rond rijden doen dat ook niet voor niks en er word onderschat hoe brandgevaarlijk het is en je zult er maar naast wonen denk ik dan. De politie weet meer dan wij denken maar ik vind wel dat als er een klacht komt van dealen of telen ze er direct op moeten springen want s,nachts begint het in bepaalde buurten en ontmoetings plaatsen zoals parkeerplaatsen en binnen weggetjes opeens tot leven te komen met auto,s zonder licht enzo maar het moet eerst via de rechter en dan ben je vaak te laat
P van D (21-2-2017 om 10:27)
JAA ! He he mooi werk Politie.. Ik loop vaak te klagen maar nu geef ik een compliment !!! Super werk, daar zijn jullie voor echt waar respect ! Nu nog meer mensen pakken er lopen nog meer dealers rond hier, vraag aub om een huiszoeking bevel aan de rechter en stap bij de bekende penoza hier het huis binnen er ligt nog veel meer.. Wapens ook.. Pak die mooie auto's en die gekleurde type's die lekker samenwonen maar op papier een uitkering krijgen.. De meeste krijgen strafkorting of doen niks wat verplicht is bij Orionis.. Je kunt ze al opsporen met illegaal samenwonen en apart uitkering vangen.. Geloof mij er zitten er nog wel 200 van die kwekerijen hier.. ALLE winst terug laten betalen naar schatting en jarenlang uitkering inhouden
Cookie-instellingen beheren