Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Middelburger verdacht van deelname aan IS

Toegevoegd: 23-02-2017, 15.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg houdt aanstaande dinsdag een pro-formazitting rond een 22-jarige Middelburger die wordt verdacht van het deelnemen aan een terroristische organisatie.


De man zou tussen januari 2013 en oktober 2016 bezig geweest met het deelnemen aan de Islamitische Staat (IS) en Jabhat al-Nusra, een onderafdeling van IS. De verdachte zou in 2013 in Syrië in een trainingskamp hebben gezeten. Daarnaast zou hij rond 17 oktober 2016 geprobeerd hebben om naar Syrië te reizen. Hij had bovendien op websites met informatie over terroristische organisaties gekeken.

Bij een pro-formazitting vindt nog geen inhoudelijke behandeling van de zaak plaats. In de wet is echter vastgelegd dat wanneer een verdachte 110 dagen in voorarrest heeft vastgezeten de strafzaak op zitting moet worden gebracht. Wanneer op dat moment het onderzoek tegen verdachte nog niet is afgerond wordt de zaak op zitting pro forma behandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
veraders ophangen! (23-2-2017 om 18:07)
Gelijk ophangen dat tuig! Aan de brug voor de rechtbank, en week laten bungelen. Zo doen we dat met verraders. Net als in de oorlog... Wie heult met de vijand..... Die moet boeten!! Aanpakken gelijk dat is de beste manier!
Moeder (23-2-2017 om 16:43)
Hard aanpakken en heropvoeden. De gek...
Cookie-instellingen beheren