Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Politie Zeeland bekeurt niet vaak genoeg

Toegevoegd: 29-10-2004, 14.25 uur
Door: Omroep Zeeland & Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)
MIDDELBURG - De politie Zeeland moet tot eind 2004 nog 75.000 boetes uitdelen voor snelheidsovertredingen.

Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de politie 250.000 snelheidsbekeuringen zou uitschrijven. Nu staat de teller op 175.000. Als de politie kan aantonen dat er voldoende tijd is besteed aan toezicht en controle, heeft het niet nakomen van de afspraak met het OM geen
gevolgen. De politie zal de komende tijd actiever op snelheid controleren.

Het streng optreden tegen automobilisten is volgens korpschef F. Goudswaard hard nodig omdat Zeeland nog steeds de verkeersonveiligste provincie van Nederland is. ,,Er wordt nog steeds te hard gereden.’’

Onlangs bleek bij een controle op de toegangsweg naar de Westerscheldetunnel dat ruim eenderde van de automobilisten zich niet aan de snelheidslimieten houdt. En vijftien procent van de chauffeurs die over de oude Rijksweg langs Kapelle rijden weet evenmin maat te houden. Datzelfde kan gezegd worden van een kwart van de bestuurders die over de N251 bij Aardenburg rijden.

Elke dag ook ziet de politie automobilisten die hun gordel niet dragen, die door het rode licht rijden en die te veel alcohol in het bloed hebben. Voor die overtredingen zijn tot en met september respectievelijk 7500, 5500 en 1300 processen-verbaal uitgeschreven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren