Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanrijding: noodweerexces of gevaarlijk rijgedrag?

Toegevoegd: 04-10-2017, 19.49 uur
C. werd opgepakt na een aanrijding in Goes.
C. werd opgepakt na een aanrijding in Goes.
© Foto: Wilco Roeleven (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In enkele minuten kan een leuke dag eindigen in een verblijf in de cel op verdenking van poging doodslag. De 23-jarige Goesenaar N. C. weet daar inmiddels alles van.


Op 3 juli 2015 dacht hij een leuke dag te hebben door met een vriend een stukje te gaan rijden in de splinternieuwe wagen van zijn vader. Die pret duurde slechts enkele minuten want op de rotonde van de Marconistraat in Goes stak een man over. Volgens C. was dit vrij onbehoorlijk en gevaarlijk gedrag en daarom sprak hij de man aan om hem hierop te wijzen en te vertellen dat enkele meters verder een zebrapad was.

Het resultaat waren een middelvinger, gespuug en dreigementen. Geschokt door zoveel agressie reed C. achteruit, maar zag een auto achter hem niet met als gevolg een aanrijding. In paniek schoot hij weer naar voren en ontdekte de man die hem had bespuugd en bedreigd op de motorkap. De man rolde eraf en kwam met als kwetsuur enkele kneuzingen op de grond terecht.

De politie kwam erbij en C. werd ter plaatse aangehouden op verdenking van poging doodslag. Na onderzoek werd de verdenking gewijzigd in poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) bleek dat niet te bewijzen.

Wat wel viel te bewijzen was 'gevaarlijk rijgedrag' en daarvoor hoorde C. een boete van 750 euro en een rijontzegging van twee maanden tegen zich eisen. De advocaat van C. was van mening dat zijn cliënt moest worden ontslagen van rechtsvervolging omdat hij in paniek had gehandeld en er dus sprake was van noodweerexces.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Simon (5-10-2017 om 08:44)
....en hij leefde nog lang en gelukkig.
Bertus (4-10-2017 om 22:39)
Volgens mij heeft de advocaat een ruim begrip van noodweerexces . Je agressief gedragen, jezelf niet onder controle houden is in mijn ogen geen noodweerexces. Maar hier, explosief, onverantwoordelijk en gevaarlijk gedrag, zo ik de tekst lees. Meneer zou een cursus zelfbeheersing goed kunnen gebruiken.
Cerebrus (4-10-2017 om 20:07)
Als je zo reageert in het verkeer, met dat naar achter en naar voren rijden, dan heb je achter het stuur helemaal niets te zoeken.
Cookie-instellingen beheren