Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Lichaam inderdaad van Duitse toeriste

Toegevoegd: 07-10-2017, 08.34 uur
Het lichaam werd gevonden na een uitgebreide zoekactie.
Het lichaam werd gevonden na een uitgebreide zoekactie.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Het stoffelijk overschot dat vrijdagavond werd aangetroffen bij Neeltje Jans is inderdaad dat van de vermiste Duitse toeriste Gaby Schlösser (50). Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


Schlösser werd maandagochtend rond 11.00 uur voor het laatst gezien. Ze vertrok toen op een huurfiets vanaf een camping aan de Duinweg in Oostkapelle. Nadien werd vanuit Oostkapelle uitgebreid gezocht richting Westkapelle en Vrouwenpolder. Ook werd gezocht bij de Oosterscheldekering. Dit leverde niets op.

Vrijdagmiddag werd echter in de duinen aan de Noord-Bevelandse zijde van de kering de witte huurfiets van de vrouw aangetroffen. Hierop werd besloten een nieuwe zoekactie te starten. Twee KNRM-boten en een politievaartuig zochten samen met een reddingshelikopter op de Noordzee en de Oosterschelde.

Ook de Jacobahaven bij Kamperland werd afgezocht. Op dat moment zonder resultaat maar nog maar kort nadat de zoekactie op het water was beëindigd werd hier vanaf de wal een lichaam gelokaliseerd. De brandweer werd ingezet om de locatie te verlichten zodat de politie sporenonderzoek kon doen.

In de tussentijd werd de familie van de Duitse vrouw geïnformeerd over de vondst. Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat het lichaam ook inderdaad dat van de Duitse vrouw is. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden dat er sprake is geweest van een misdrijf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dr.acula (8-10-2017 om 07:23)
tot mijn oprechte verdriet weer iemand die misschien wel om hulp heeft gevraagd,maar door allerlei regeltjes buiten de boot is gevallen en de mededeling heeft meegekregen 'vraagt het maar aan je sociaal netwerk of je familie ook al heb je die niet ' . [ik spreek uit ervaring tot mijn spijt] en dus maar de weg van de minste weerstand gekozen. kan iedereen die haar kent weer zeggen 'had ze het maar gezegd dat het zo erg is' en zo hun geestelijke rust een wistikniet reden te geven.hoeveel moeten er nog volgen voordat de geslaagde mensen de minder geslaagde eens een STEUNTJE geven wat ook helpt.
wim (7-10-2017 om 17:20)
vreselijk om zoiets te ondernemen wat moet daar veel voor af gegaan wezen om dit te doen heel veel sterkte voor de familie.
Kees (7-10-2017 om 10:02)
Veel sterkte voor de familie. Waarschijnlijk weer een geval van zelfmoord. Het is niet de eerste die het daar doet en zeker niet de laatste ook. Toch tijd voor een levenseindekliniek waar iedereen uit kan stappen als het moeilijk gaat. We hebben het recht om geboren te worden maar niet om te sterven